De leukste kerstfilms op Netflix

door Julia

Zijn jij en je vriend/vriendinnen de lucky few die vandaag al kerstvakantie mogen vieren? Kom alvast in de kerststemming met een van deze klassieke kerstfilms. Allemaal te zien op Netflix, dus sit back en relax!

 

1. The Polar Express

de leukste kerstfilms

 

Een prachtig verhaal verteld door Tom Hanks, waarin een jongen de mogelijkheid krijgt om de Kerstman te ontmoeten op de Noordpool. Hiervoor wordt hij uitgenodigd om in The Polar Express te stappen dit is niet zomaar een trein, het is een magische trein. Voel je weer even kind en droom weg bij deze geweldige animatiefilm.

 

2. Happy Christmas

de leukste kerstfilms

Anna Kendrick samen met Lena Dunham in een film! De grappige, ietwat onverantwoordelijke Jenny gespeeld door Anna trekt in bij haar broer, en zijn gezin, na een dramatische break-up. Dat levert nogal hilarische situaties op.

 

3. The Nightmare Before Christmas

de leukste kerstfilms

Een typische Tim Burton-film, een tikkeltje vreemd en een beetje scary maar vooral erg leuk! Als je van animatie/fantasiefilms en kerst houdt is dit een must-see. The Nightmare Before Christmas vertelt het verhaal van Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town. Dit jaar wil Jack eens iets anders met Halloween, voor inspiratie bezoekt hij het stadje Christmas Town. Jack is zo onder de indruk van de vrolijkheid die het stadje met zich meebrengt, dat hij niets liever wil dan het kerstfeest naar zijn eigen stad te brengen.

 

4. Serendipity

de leukste kerstfilms

Deze film, inmiddels alweer 15 jaar oud (!), met in de hoofdrollen Kate Beckinsale en John Cusack is ultieme romantiek! Als de twee elkaar tijdens de kerst ontmoeten in New York, besluiten ze het aan het lot over te laten of hun liefde is voorbestemd. Een heerlijke zwijmel-film.

 

5. Home Alone

de leukste kerstfilms netflix

Je kunt het verhaal inmiddels wel dromen, maar deze film blijft een klassieker die je toch iedere kerst weer wilt zien. Macaulay Culkin speelt de achtjarige Kevin die door zijn familie ‘vergeten’ wordt als zij op vakantie gaan en alleen thuis achterblijft. Maar echt alleen is Kevin niet…

 

Ken jij nog meer leuke kerstfilms die te zien zijn op Netflix? Laat het me weten in de comments!
Beeld: Giphy

Lees alles over kerst in onze Kerstspecial!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy