Liefde in tijden van corona

door Luna

Na bijna twee jaar is het nog altijd het nummer één gespreksonderwerp. De verschrikkelijke ziekte, die niet alleen vrienden en families uit elkaar weet te trekken, maar ook het einde betekent voor vele relaties. We hebben het natuurlijk over ‘corona’. Wonder boven wonder kan deze pandemie ook relaties tot stand brengen. Om wat licht in de duisternis te brengen vertel ik daar vandaag over, aan de hand van mijn eigen succesvolle corona-lovestory.

Daten

Daten kan erg lastig zijn tijdens deze coronacrisis. Misschien ben je bang dat je iemand besmet/zelf besmet wordt. Of wil je het ‘weer praten over corona’ voorkomen en ga je daardoor liever helemaal niet daten. Wat je reden ook is, ik raad je aan het toch eens te proberen! Je kan iemand namelijk in een hele korte tijd heel goed leren kennen. Vooral als jullie samen in quarantaine belandt. Dat kan heel waardevol zijn wanneer jullie samen blijven. De kans dát jullie samen blijven is best groot, want als jullie elkaar nog kunnen uitstaan na zulk intensief quarantaine-contact, dan is dat een goede basis om op te bouwen.

Mijn corona-rela

In een ‘normale’ situatie was je waarschijnlijk na een date ’s avonds weer naar huis gegaan, in de tussentijd je enthousiasme verloren en té nieuwsgierig geworden naar wie er nog meer rondloopt. Maar we worden tijdens deze pandemie minder snel verleid om verder op zoek te gaan, want alles zit (weer) op slot. Ik ben zelf helemaal in het begin van de corona-crisis al aan één persoon blijven plakken. Met haar heb ik nu al ruim anderhalf jaar een gelukkige relatie.

corona

Van daten naar een relatie

Mijn vriendin en ik zijn heel snel best serieus gaan daten. Uiteindelijk hebben we het de naam ‘relatie’ gegeven. Zelf vond ik het best confronterend dat ik ‘ineens’ een relatie had. Het voelde alsof we stappen hadden overgeslagen. Dat lag vooral aan het ‘daten’. Die term kreeg voor mij een andere betekenis in de coronatijd. Niet lekker samen uit eten of kopjes koffie in een leuk tentje, maar vooral veel binnenshuis. We gingen al snel over van op de koffie bij elkaar naar bijna elke nacht samen slapen (omdat we ‘per ongeluk’ de avondklok waren vergeten). Vervolgens gingen we ook overdag samen werken omdat we niet naar school/kantoor mochten en veel samen in huis zijn.

Misschien is het een nachtmerrie voor sommigen: de hele dag op elkaars lip zitten. Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier, maar voor ons is het positief uitgepakt. Door het vele samen zijn hadden we elkaar in een korte tijd heel goed leren kennen. Wij zijn allebei mensen die graag op onszelf zijn. Het feit dat we elkaar zó goed konden verdragen gaf veel vertrouwen in ‘ons’. Dat was heel bijzonder om mee te maken.

corona

Volhouden

Ja, nu moesten we nog volhouden wanneer de corona maatregelen werden verzacht. Voor stellen die al vóór de coronacrisis samen waren en de lockdown overleefden, was het waarschijnlijk een hele opluchting om weer even van elkaar weg te kunnen. Voor ons was het juist heel lastig om weer wat van elkaar los te weken. Het is heel onwennig om ineens elkaar weer naar school/werk te laten gaan en elkaar hele dagen niet te zien. Toch is het essentieel voor een gezonde relatie. Het was misschien even wennen maar ook hier zijn wij goed doorheen gekomen. We zijn samen gaan wonen inmiddels, en komen nu in elk geval samen thuis ’s avonds. Elkaar wat meer loslaten vond ik een heel mooi proces. Ik merkte al snel dat ik meer kon genieten van het weerzien van mijn vriendin. Het is goed om elkaar ook te missen.

corona

Wat ik heb gemist

Aan daten tijdens coronatijd zitten natuurlijk ook nadelen. Wat ik vooral heb gemist is de ‘spanning’ van het daten. Het gevoel dat iemand soms onbereikbaar is en dat het daardoor in spannend blijft als je elkaar weer ziet. De thrill van het daten is gewoon heel leuk, en dat is nu een beetje weggevallen. Daarnaast was het ook lastig om elkaar de ruimte te geven op de momenten dat het beter was om even alleen te zijn. Het is lastig om bij elkaar weg te gaan terwijl je ‘niets beters’ te doen hebt, of geen vaste dagelijkse/wekelijkse afspraken meer hebt. Er zijn geen activiteiten meer die je even uit je dagelijkse sleur halen en je vindt elkaar leuk dus je wilt ook samen zijn. Je kan binnen no time zo gewend raken aan elkaars aanwezigheid dat het niet meer speciaal voelt.

Ook zijn mijn vriendin en ik allebei mensen die graag reizen. Samen de wereld ontdekken is heel lang niet gelukt, omdat we niet het land uit mochten. Het was erg leuk geweest als we lekker samen op reis hadden gekund, en elkaar beter leren kennen. Inmiddels hebben we gelukkig wat kleine tripjes samen gemaakt- en dat geeft onze relatie echt een boost!

Hoe is het nu?

Gelukkig hebben wij door de tijd heen geleerd, hoe we alles het beste vorm kunnen geven, zodat onze relatie er niet onder gaat lijden. Nu gaat alles weer meer op slot, maar we zullen het niet meer zo doen als voorheen. Ik denk dat we elkaar nu meer de ruimte kunnen geven, ook binnenshuis. Onze corona-relatie is niet zonder struggles tot stand gekomen, het is hard werken. Maar ik ben er wel heel dankbaar voor dat het zo is gegaan. Want ik denk dat wij in een korte tijd een hele mooie basis hebben kunnen leggen voor een stabiele relatie. Dat was niet gelukt als we nog beiden in ons gehaaste leventje hadden gezeten.

Heb jij een coronarelatie (gehad)? Vertel ons erover in een reactie.

Lees ook:

Negatieve opmerkingen op je geaardheid- hoe ga je ermee om

Hebben jullie ook echte seks?

De invloed van onze menstruatiecyclus op onze relatie

Beeld: Pexels, AtelierLuSt

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy