8 tekenen dat je in een rebound relatie zit

door Julia

Je hebt onlangs een hele leuke man ontmoet, hij is niet alleen lief maar ook grappig, knap, slim, spontaan en bovenal is hij helemaal gek op jou. Jackpot! Denk je meteen. Totdat je je realiseert dat de relatie wel erg snel gaat, en hij was nog niet zo lang single toch?

 

Het zou goed kunnen dat je in een rebound relatie zit, een wat?! Een rebound relatie is een relatie die mensen aangaan om hun vorige relatie te vergeten. Een ex die heel veel indruk op ze heeft gemaakt, of waar ze veel mee hebben meegemaakt, en hen pijn heeft gedaan. Ze willen niets liever dan er zo snel mogelijk over heen komen, en gebruiken daar een nieuwe relatie/nieuw persoon voor. Dit zijn de 8 tekenen dat je weleens in een rebound relatie zou kunnen zitten:

 

#1 Dolverliefd

Hoewel jullie nog niet lang samen zijn is hij hartstikke verliefd op je, en tuurlijk is dat wel mogelijk alleen in dit geval is er niet echt een reden voor. Hij kent je nog niet lang genoeg om zulke diepe gevoelens voor je te koesteren. Want wat hij nou precies zo leuk aan je vindt, dat kan hij eigenlijk niet uitleggen. Noemt hij je na een week al de Ware? Red flag alert!

 

#2 Topsnelheid

Jullie relatie gaat supersnel, na een paar dagen hebben jullie de liefde aan elkaar verklaard, jullie zien elkaar elke dag en praten al over samenwonen en kinderen krijgen. Waarom wachten? Het voelt zo goed! Maar als je er wat langer over nadenkt, besef je je toch wel dat je hem eigenlijk nog niet zo goed kent. En hoewel jullie veel tijd met elkaar besteden, voel je niet echt die commitment (de behoefte om de relatie te blijven voortzetten).

 

#3 Ex-talk

Als jullie praten over jullie vorige relaties, heeft hij geen goed woord voor haar over. En met haar bedoel ik, zijn ex. Hij praat over haar alsof ze de duivel is en je voelt de emotie opkomen, de woede, als hij het over haar heeft.

 

#4 Uitlokken

Hij doet niet zijn best om zijn ex te vermijden, nee sterker nog hij neemt jou mee naar feestjes waar zij ook is. Vervolgens loopt hij express langs haar met jou aan zijn zijde. Alles om haar maar jaloers te maken,  als in: ‘Kijk eens hoe gelukkig ik nu ben met mijn nieuwe relatie, had je niet gedacht he?!’

 

 

rebound relatie

#5 Sex, sex, sex

Het bed komen jij en je nieuwe lover bijna niet meer uit, en ja dat is normaal als je net verliefd bent, maar als iemand je als rebound gebruikt is dit de manier om over zijn ex heen te komen. Sex is namelijk de makkelijkste manier, je bent intiem met iemand maar je hoeft niet die diepere emoties met die persoon te delen. Je hoeft je niet open te stellen. Dus wil hij alleen maar sex met je, heb je geen gesprekken met hem die dieper gaan? Ding, ding rebound relatie!

 

#6 Verschillend

Jullie hebben het ontzettend leuk samen, het enige is wel dat jullie amper iets met elkaar gemeen hebben. Hij staat vier keer in de week in de sportschool, jij walgt alleen al bij het idee. Hij lust bijna niks, aardappelen groente en vlees is zijn favoriete maaltje, en jij kunt juist heel erg genieten van andere keukens, hoe pittiger hoe beter. Jullie zijn totaal verschillend, alleen als het op sex aankomt zijn jullie het met elkaar eens.

 

#7 Jij vs de ex

Het is logisch als je in een nieuwe relatie zit dat je je lief gaat vergelijken met je ex, ik zeg niet dat het goed is maar meestal gaat dit automatisch. Maar het is wel raar als iemand dit doet en dat met je deelt, als hij jou bijvoorbeeld constant vergelijkt met zijn ex. ‘Ik vind het zo fijn dat jij kookt, zij deed dat nooit’. Of, ‘Jij neemt tenminste initiatief in bed, mijn ex was altijd te moe om ook maar iets te doen’. Tuurlijk is het positief naar jou toe, maar leuk is het niet, hij is overduidelijk nog te veel met haar bezig.

 

#8 Afstand

Het ene moment is hij zo erg met jou en de relatie bezig dat het bijna obsessief lijkt, en het andere moment doet hij juist heel afstandelijk. Herkenbaar? Dit kan te maken hebben met het feit dat hij zijn vorige relatie nog niet heeft verwerkt en daardoor niet weet wat hij wil. Of hij zoekt je op en vraagt constant aandacht van je, of hij laat niks van zich horen en reageert geïrriteerd als je wat aan hem vraagt. Aantrekken, afstoten.

 

Denk je nu je dit hebt gelezen, dat je in een rebound relatie zit? Het beste wat je dan kunt doen is er eerst met je lief over praten, ga niet meteen conclusies trekken. Er kan namelijk ook altijd iets anders aan de hand zijn.

Of heb jij ervaring met een rebound relatie en wil je je ervaring delen? Laat het me weten in de comments!

 

Bron: Self magazine
Beeld: Pinterest

Meer over relaties:

12 dingen die we doen om indruk te maken in het begin van de relatie

Ben jij te plakkerig in je relatie?

Eerste hulp bij jaloers zijn in een relatie

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy