6 tekenen dat je nog niet over je ex heen bent

door Chiara

Liters ijs, dozen tissues en flink wat tranen… Een hartbreuk is nooit fijn! Tijd heelt they say, maar de één komt er sneller overheen dan de ander. Weet jij niet zeker of hij je nog iets doet? Als je aan de volgende tekenen voldoet, ligt het antwoord voor het oprapen.

Je tweede naam is Inspector Gadget

Je weet precies wanneer hij op een feestje is, met wie hij aan het chillen is, wat hij eet en welke nieuwe mensen hij ontmoet. Kortom: je volgt zijn social media-accounts nog op de voet. Vooral wanneer je zijn wachtwoord nog stiekem gebruikt om te checken of hij geen contact heeft met vrouwen, ben je absoluut niet over hem heen.

Stalk-gedrag

Je hart maakt een sprongetje van geluk zodra je iets van hem tegenkomt. Al is het een kapotte telefoonoplader, een oude tandenborstel of een sok vol gaten: jij grijpt je kans om hem ook maar eventjes te zien of spreken. Om nog maar te zwijgen over het stalkgedrag dat je vertoont zodra je te diep in het glaasje hebt gekeken. De volgende ochtend ontdek je dat ze hem plat hebt gebeld. Er is maar een remedie: blokkeren & deleten die handel!

Het groene monster

Het is nooit leuk als je ex een nieuwe vlam aan de haak slaat. Maar goed, het leven gaat door en wanneer je over hem heen bent, gun je hem al het geluk. Ook in de liefde! Op het moment dat je een steek voelt bij de gedachte dat hij zijn aandacht nu besteedt aan een ander, is dit een teken dat je hem nog niet helemaal los hebt gelaten.

Afwijzing na afwijzing

Jijzelf bent echter ook nog niet toe aan het single leven. Hoewel je weer op de markt ligt, sla jij alle vriendelijke verzoekjes van mannen af. Daten? Je moet er niet aan denken! Zelfs de heetste hunks maken geen schijn van kans. En diep in je hart weet je de achterliggende gedachte maar al te goed. Niemand tipt aan jouw ex-lover… It takes time, honey!

Traantjes wegpinken

Jij kunt geen liefdesliedjes aanhoren of romcoms kijken zonder aan hem te denken. Vooral als ‘jullie song’ op de radio wordt afgespeeld, houd jij het niet meer droog. Sowieso doet werkelijk alles wat je ziet en hoort je aan hem denken. De tissues zijn niet aan te slepen!

De meeste dromen zijn… bedrog?

Nou, nee! Dromen vertellen juist iets over je onderbewustzijn. Ook als je niet aan bovenstaande signalen voldoet, kunnen terugkerende dromen over je ex een teken zijn dat jij hem mist. Aan de andere kant kan het ook te maken hebben met het ‘helingsproces’. Misschien ben je langzaam maar zeker over hem heen aan het komen.

Nog niet over je ex heen? Lees ook:

Nieuw: Zelfhulp-app bij relatiebreuk

Dit is dé reden waarom mannen een lange relatie beëindigen

Waarom de meeste relaties tegenwoordig falen volgens een psycholoog

Beeld: Giphy.com & Unsplash.com 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy