8 ideeën voor de perfecte zomerdate

door Julia

Met deze tropische temperaturen zou je bijna vergeten dat het officieel nog lente is, maar morgen is het zover het begin van de zomer. Tijd om er op uit te gaan met je lief. Inspiratie voor de ideale zomerdate vind je hier.

De liefde bloeit dan misschien wel in de lente op, in de zomer bereikt het pas echt zijn hoogtepunt. Romantische middagen in het park of op het water, gevolgd door hete zomernachten in een tentje of lekker in je eigen bed. Heerlijk! Maar er zijn natuurlijk zat andere dingen die je samen kunt doen, wij hebben 8 ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Waterpark

Vallen de mussen van het dak en is water het enige waar je aan kan denken? Strand is altijd een goede optie, maar een tikkeltje saai wel. Zijn jullie allebei wel in voor een lolletje? Ga dan naar een waterpark! Goed excuus om je weer even als een zesjarige te gedragen en samen met je schatje alle glijbanen af te gaan.

2. Film onder de sterrenhemel

Voor de romantici onder ons is dit de perfecte zomerdate; een avondje doorbrengen in de openluchtbioscoop. Op verschillende plekken in Nederland worden deze aangeboden, in Amsterdam is er zelfs een op het water. Wil je het nou echt romantisch maken, kies dan voor een filmklassieker.

3. Festival fever

Het begin van de zomer betekent ook het begin van allemaal leuk festivals, Van klein en intiem tot groots en opvallend, dit seizoen vind je het allemaal. Dus kies iets uit wat jij en je lief helemaal het einde vinden en geniet lekker met z’n tweetjes van de muziek, het eten en meer.

4. Lezen in het park

Ken je die scène uit Notting Hill nog waarin Hugh Grant een boek voorleest aan Julia Roberts, die liefdevol op zijn schoot ligt? Als je de film nog nooit gezien hebt, moet je je nu heel hard gaan schamen. Anyway, dit kun je natuurlijk ook samen met je lief doen. Pak je favoriete boek uit de kast, je kunt natuurlijk ook je iPad meenemen maar dat haalt toch een beetje de romantische sfeer weg, en ga richting het park. Zoek een bankje uit en lees een stukje voor uit het boek.

5. Picknick op het dak

Heb je een dakterras of ken je iemand die er een heeft? Of misschien kun je wel gebruikmaken van het dakterras op werk? Regel dan dat je voor een avond het dakterras voor jezelf en je lover hebt. Maak van tevoren wat gerechtjes klaar en stop het allemaal in een picknickmand, wijn of een koud biertje mag natuurlijk niet ontbreken. Na het eten kun je genieten van de prachtige zonsondergang. Volmaakte zomerdate.

6. Kunst kijken

Ben je nou niet zo van zon en warmte en blijf je liever binnen waar het koel is? Breng dan met z’n tweetjes een bezoek aan een van de musea die Nederland rijk is. Vooral op hete dagen is het er niet alleen aangenaam vanwege de temperatuur, ook is het over het algemeen wat rustiger. En geloof me, musea’s zijn niet meer zo saai als vroeger er worden tegenwoordig zoveel verschillende tentoonstellingen gehouden, er zit vast wel iets voor je bij.

7. Roadtrip

Ontvlucht de drukte aan de kust en de stad en ga er lekker op uit met de auto! Je kunt er natuurlijk altijd een nachtje aan vastplakken, dan neem je gewoon een tentje mee, maar een dagje touren staat al garant voor een hoop plezier. Maak van tevoren een chille playlist voor tijdens het rijden. Ramen open, de wind in je haren en goede muziek op de achtergrond, vrijer kun je je niet voelen.

8. IJsjes testen

Als er iets hand in hand gaat dan is het wel de zomer en ijs. Een ijsje gaan eten met je lief is dan ook een must do in de zomermaanden. Maak er een spelletje van door verschillende ijssalons te bezoeken, en te testen waar ze het lekkerste ijs verkopen.

Meer over dates:

Vijf belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten

Daten met een budget: 30 goedkope date ideeën

De tip voor een succesvolle eerste date

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy