Ben jij te plakkerig in je relatie?

door Lotte

Eén van de grootste afknappers volgens mannen is een te plakkerig vriendinnetje. Weet jij van jezelf of je soms wat te aanhankelijk kan zijn?

Waarom ben je plakkerig?

Kusjes geven, handje vasthouden en zijn zijde nooit willen verlaten zijn in principe gebaren van liefde. Maar wanneer je het té vaak doet, kun je aanhankelijk overkomen. Toch komt plakkerig zijn niet voort uit liefde, maar uit je eigen onzekerheid. Je bent bijvoorbeeld bang om afgewezen of zelfs gedumpt te worden. Of je voelt je minderwaardig waardoor je probeert te over compenseren met veel te veel lieve gebaren. Aanhankelijk zijn is dan een manier om continu zijn goedkeuring te vragen.

Hoe meer je aan hem vastklampt, hoe verder je hem weg duwt. Zowel man als vrouw heeft in een relatie voldoende ruimte nodig. Je hoeft zeker geen Siamese tweeling te zijn om er een succes van te kunnen maken. Als je voelt dat je niet genoeg aandacht krijgt, neem juist even afstand. Het is goed om soms even gemist te worden.

Aan de andere kant zou jouw afhankelijkheid ook kunnen liggen aan jouw partnerkeuze. Kies je wel voor iemand die ‘emotioneel beschikbaar’ is? Misschien denk je hem hierbij te kunnen helpen met jouw lieve (plakkerige) gebaren. Houd daar dan heel gauw mee op. Dit is namelijk zijn probleem, je kunt hem niet ‘fixen’.

plakkerig-vriendin

Tekenen dat je een plakkerige vriendin bent

Wanneer ben je écht te aanhankelijk? Sommige boyfriends zijn heel duidelijk en eerlijk en vertellen je het gewoon. Andere doen weer stug en reageren door juist afstandelijk te doen. Als jouw vriend niet een spiegel voor je is, willen wij dat bij deze even voor je zijn. Dit zijn de tekenen dat je plakkerig bent:

1. Je bent te behulpzaam

Vanaf het moment dat jullie opstaan totdat jullie gaan slapen, ben je in de weer met hem pleasen. Ontbijtje maken, zijn was doen, drinken bijschenken, stofzuigen, voetmassage… you name it. Je doet álles voor hem, terwijl hij er niet eens per se om vraagt. Je dumpt ook je vriendinnen zodra hij vraagt of je misschien wat wil gaan doen. Ook tegen sex zeg je geen nee, als je zelf niet zo in the mood bent.

2. Je vraagt continu om aandacht

Als hij je niet begroet met een dikke kus dan ben je al wantrouwend. Houdt hij niet altijd je hand vast, dan vermoed je dat hij boos is. Hij voldoet romantisch gezien niet aan jouw verwachtingen. Je smeekt hem om zijn diepste gevoelens te delen, te knuffelen en sex met je te hebben. De kans is groot dat hij deze dingen wel met jou wilt doen, maar door jouw pushy manier van vragen verstik je hem.

3. Je bent een voetveeg

En dat is (vaak) je eigen schuld. Je hebt zelf controle over hoe iemand jou behandelt en welke impact dat op jou heeft. Ook als het gaat om je relatie. Je moet altijd je grenzen aan blijven geven binnen je relatie. Als je dit moeilijk vindt, kun je met kleine stapjes starten. Bijvoorbeeld door te zeggen dat je liever niet de zoveelste Jason Statham-film kijkt, maar een keer een comedy.

 

What to do?

  • Geef hem voldoende ruimte
  • Wijs hem ook eens af: niet om te jennen, maar omdat je voor jezelf moet leren kiezen
  • Houd jezelf bezig: pak een nieuwe hobby op, trek jezelf terug met een goed boek
  • Zoek afleiding bij vriendinnen en familie
  • Geen je grenzen aan: durf nee te zeggen
  • Maak nieuwe vrienden, trek bijvoorbeeld eens op met je collega’s
  • Praat erover: geef kort en duidelijk aan wat je mist in plaats van zeuren (ja, dat doen we!)
  • Maak je niet te veel zorgen: luister niet naar de negatieve stemmetjes in je hoofd

Als je hem even zijn space geeft, kunnen jullie als het ware even resetten. Dan komt hij vanzelf wel terug. Als hij dat NIET doet, dump his ass.

 

Meer nuttige relatie tips:

– Word je binnenkort gedumpt? Check de signalen

– Tegenpolen in een relatie? 6 redenen waarom het fantastisch is

– 5 apps voor een spannender sexleven

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

3 reacties

Kimberley 22 september 2016 - 16:56

Ik vind het heerlijk om zo plakkerig te zijn en bedoel er ook niks spastisch mee, maar probeer inderdaad aan te voelen of hij ook in de plakkerige mood is. Samen plakken blijft toch het leukst ;-).

Beantwoord
Sas 22 september 2016 - 16:57

Heel herkenbaar artikel, een vriendin van mij zou dit maar eens moeten lezen als vraag ik me af of zij dit zou herkennen.

Beantwoord
Roel 22 september 2016 - 17:06

Fijn Lotte dat je de vrouwen een beetje helpt ;-)

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy