Dit zorgt ervoor dat jullie relatie stand houdt

door Julia

Heb je de liefde gevonden, dan wil je er natuurlijk alles aan doen om die te behouden. Een relatie is hard werken dat weten we allemaal, maar wat is nou precies het geheim van een langdurige relatie? Wij vertellen het je.

 

Je zou denken goede communicatie en het regelmatig inplannen van een datenight, nee. Hoewel dit zeker niet over het hoofd gezien moet worden, want dit is wel degelijk belangrijk om je relatie in stand te houden. Maar het zit hem ergens anders in.

 

Een stevige basis

Het geheim van een langdurige relatie is, wat alle koppels gemeen hebben die al langer bij elkaar zijn, vriendschap. Ze zijn niet alleen elkaars geliefden, maar ze zijn ook beste maatjes. En dat vormt de basis van een relatie die standhoudt. Tara Caffelle, relatiecoach, beaamt dit:

 

Koppels die bevriend zijn, voor langere tijd en veel om elkaar geven als vrienden dus niet alleen als mensen met een seksuele relatie, hebben een diepere connectie. En daar heeft iedereen baat bij. De relatie houdt stand, omdat het uit meer bestaat dan maar een aspect. Het maakt de relatie duurzaam en sterk, en geeft beide partners voldoening.

 

Goed voorbeeld

Als jij en je partner naast geliefden ook goede vrienden van elkaar zijn, dan zou dit zelfs kunnen doorwerken in de relaties van je (toekomstige) kinderen. Zo vertelt Tara. Kinderen die met dit voorbeeld opgroeien, hebben hier op latere leeftijd profijt van.

Als een relatie alleen gebaseerd is op sex of het idee dat partners geen andere rollen kunnen vervullen dan elkaars geliefden te zijn, dan is er niet veel om op terug te kunnen vallen als het moeilijk wordt. Bij een stel dat kan switchen tussen geliefde en beste vriend/vriendin, is er een dieper niveau van intimiteit en vertrouwen. Dat houdt stand.

 

Kanttekening

We willen wel even zeggen, dit betekent natuurlijk niet dat jullie meteen elkaars tweeling moeten worden. Je kunt niet verwachten dat je partner overal hetzelfde over denkt als jij, en exact dezelfde interesses heeft. Dat hoeft ook niet, want daar heb je je vriendinnen voor. Niet als concurrentie maar als toevoeging. Er zijn gewoon dingen die je alleen met je girls kunt bespreken. Zo legt Tara uit:

We hebben verschillende soorten mensen om ons heen, vrienden/familie, om verschillende behoeftes te vervullen. Maar het fundament is dat je partner een van je beste vrienden is. We zouden onze relatie op een sterke vriendschapsbasis moeten bouwen. Maar het is het belangrijk dat we onze andere vriendschappen behouden, dit houdt de balans erin en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

Bron: Popsugar.com
Beeld: Pinterest

 

Meer over liefde en vriendschap:

20 vragen om te stellen voor een sterkere relatie

Dit zijn de 4 geheimen van een gelukkige relatie

Is je vriend ook je beste mattie? Zo kom je erachter

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy