Het mysterie van aantrekkingskracht ontrafeld

door Saar

Heb je er weleens over nagedacht dat er hele theorieën zitten achter het idee waarom je de ene man woest aantrekkelijk vindt en een ander niet? Aantrekkingskracht is iets dat bij iedereen verschilt. Dat heeft natuurlijk te maken met persoonlijke voorkeuren, maar zonder dat je het wist zitten daar wetenschappelijke verklaringen achter. 

 

Volg je neus in de zoektocht naar mister perfect

Het blijkt  dat geur een belangrijke rol speelt in de aantrekkelijkheid van een persoon. Blijkbaar vinden we een man aantrekkelijker als hij een natuurlijke geur verspreidt die voordelig is voor ons toekomstige kroost.

Hips don’t lie – het geheim van aantrekkingskracht

Wisten jullie dat mannen een voorkeur hebben voor een bepaalde taille-heup verhouding bij ons, ladies?

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer de verhouding taille-heup bij vrouwen 0.7 is, dit als het meest ‘attractive’ wordt gezien door het andere geslacht. Bij de onderstaande afbeelding kun je een voorbeeld zien van de taille-to-hip ratio.

mysterie-van-aantrekkingskracht

Wij ladies hebben ook oog voor bepaalde verhoudingen van het mannelijk lichaam. We vinden het namelijk het meest aantrekkelijk als mannen een shoulder-to-waist ratio hebben van 0.9. De mannen die we het meest aantrekkelijk vinden hebben een normaal gewicht en een gemiddelde waist-to-hip ratio, deze mannen stralen namelijk attractiveness en gezondheid uit.

The perfect match made in heaven

We gaan het liefst relaties aan met personen die fysiek gezien ongeveer even aantrekkelijk is als onszelf. Daarnaast kun je echt maar beter op zoek gaan naar iemand die naast zijn fysieke aantrekkelijkheid, ook qua persoon een beetje aan jouw voldoet. Uit onderzoek blijkt namelijk de aantrekkingskracht bij tegenpolen niet groter is.

klef koppel mysterie-van-aantrekkingskracht

Zo schattig

Vrouwen met een ‘baby-face’ worden over het algemeen als meer aantrekkelijk gezien door mannen omdat het jongheid, onschuldigheid en naïviteit uitstraalt. Kenmerken van een ‘baby-face’ zijn onder andere grote ogen, volle lippen, een klein neusje en een gave huid. Gelukkig leven we in de 21e eeuw en mocht je niet gezegend zijn met deze eigenschappen, dan hebben we altijd nog onze favo’s om het te kunnen ‘faken’ (lees: mascara, foundation en countouring skills).

Mr Grey please…

Ondanks de hele opsomming van de ‘baby-face’ mogen mannen ook voldoen aan een hele waslijst als ze willen voldoen aan het type mister Christian Grey. Mannen met een dominant uiterlijk worden als meer aantrekkelijk gezien door vrouwen. Sterke kaaklijn, wenkbrauwen en breed voorhoofd zijn delen van het mannelijk gezicht waar onze eierstokken van gaan klepperen.

scSoooYg mysterie-van-aantrekkingskracht

 

Bron: NRC & Intimate relationships van S. Miller (2015).

 

Meer facts over liefde en relaties:

– Wat je moet zien over de triangle of love

– Waarom er niet met jou wordt geflirt

– Gespierdere mannen zijn slechtere vriendjes?

 

Volg LotteLust op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy