Het verhaal achter ontrouw

door Julia

Vreemdgaan, bedrog, ontrouw, er is geen enkel onderwerp waar de meningen zo over verdeeld zijn. Maar hoe zit het nu echt? Wat doet overspel met een relatie? Twee exen vertellen.

 

In deze video van The Scene worden twee exen tegenover elkaar gezet om te praten over hun gestrande relatie. De man blijkt de vrouw te hebben bedrogen, meerdere malen, en hoewel het al even geleden is zie je dat het haar nog steeds verdriet doet. Ze gaan het gesprek met elkaar aan; wat er precies gebeurd is, hoe het gebeurd is en wat voor effect dit had op hun beiden. Het is een heftig, maar ook een mooi fragment. Als kijker krijg je van dichtbij te zien wat ontrouw doet, het verhaal erachter wordt verteld. Op een hele persoonlijke manier. Een tip, pak de zakdoekjes er maar bij.

 

 

Monogamie

Het is een vraag die steeds weer terugkomt, bestaat monogamie eigenlijk nog wel? Kunnen we van onszelf verwachten dat we altijd trouw blijven aan een persoon? Verleidingen van buitenaf zijn niet altijd te weerstaan, maar maakt dat je dan meteen een zwak persoon? Zegt het iets over jou als persoon of is het een natuurlijke drang naar iets, en dus iets wat wij met z’n allen onderdrukken? Volgens auteur Christopher Ryan is een mens er eigenlijk niet voor gemaakt om monogaam te zijn en hebben wij in deze tijd onrealistische verwachtingen op het gebied van seksuele relaties.  “Vergelijk het met een dieet, je kunt wel constant fastfood gaan eten omdat het zo lekker is, maar op een gegeven moment gaat je lichaam hier tegen protesteren.” Monogamie is een keuze, zo zegt Ryan, net als dat je ervoor kiest om vegetariër te zijn en geen vlees meer te eten. Maar dat wil niet zeggen dat een hamburger dan ineens niet meer lekker ruikt. Het verlangen zal altijd blijven.

 

Bedrog

Misschien hebben wij inderdaad onrealistische verwachtingen op het gebied van seksuele relaties, en is monogaam zijn niet iets waar we voor zijn gemaakt. Maar vergeten we hier niet een heel belangrijk punt? Ik heb het over het bewust verzwijgen van je escapades aan je partner. Het liegen en bedriegen is wat vreemdgaan, naar mijn mening, zo erg maakt. Niet de act itself. Als we echt de onrealistische verwachtingen laten varen, dan hoort eerlijkheid voorop te staan. En dan is open relaties het antwoord.

 

Wat vind jij van deze video? En hoe sta jij tegenover ontrouw? Laat het me weten in de comments.

 

Bron: The Scene
Beeld: Pinterest

Meer over ontrouw:

– Waarom overspel eigenlijk zo gek nog niet is

Wat vreemdgaande mannen zoeken in een minnares

Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy