By 

Hoe weet je of je klaar bent voor een relatie?


Een nieuwe vlam in je leven? Dan komt er een moment waarop jullie zweven tussen daten en serieuze shizzle. Zijn er geen signalen dat hij je alleen voor de sex wil? Met behulp van de volgende punten weet je of je zelf wel klaar bent voor een relatie.

Je ex raakt je op geen enkel vlak (meer)

Je kunt weer zonder huilbuien naar romantische drama’s kijken. Wanneer je ex-lover rond paradeert met zijn nieuwe aanwinst is het groene monster ver te zoeken. En zelfs als je te diep in het glaasje hebt gekeken, is de neiging om hem een appje te sturen long gone. Jouw ex is voor de volle 100% verleden tijd!

Je hebt ook geen behoefte meer aan andere love interests

De berichtjes van je oude scharrel(s) heb je al weken niet beantwoord. Hoewel naar links en rechts swipen normaliter dagelijkse kost was, ben je inmiddels al vergeten dat Tinder überhaupt een deel uitmaakt van je smartphone. Om nog maar te zwijgen over Happn! Je zit op een roze wolk, en dan geen Tim Temptation-stijl, en je hebt dankzij je roze glazen alleen zicht op je nieuwe lover.

Je bent echt verliefd

Die roze wolk is dus geen illusie en je hebt ‘last’ van serieuze verliefdheidssymptomen. Of je nu bij hem bent, met hem appt of verzeild bent geraakt in een dagdroom: de vlinders fladderen door je hele lichaam. Van pure concentratie is geen sprake en je schoonheidsslaapjes zijn ook aardig onrustig. Maar ondanks je slaapgebrek voel jij je energieker dan ooit. Je maakt een overdosis aan gelukshormonen aan en het voelt alsof je de hele wereld aankunt.

Met beide benen op de grond

Ondanks je vlinders en het feit dat je het liefst 24/7 met hem spendeert, kun je ook goed alleen zijn. Je nieuwe lover is een aanvulling op je leven, geen invulling! Daarnaast is het ook belangrijk om nuchter genoeg te zijn en die roze bril af en toe even af te zetten. Wanneer je kriebels hebt, ben je snel geneigd om alleen zijn leuke eigenschappen te zien. Maar… Voor je een relatie begint is het belangrijk dat je ook afweet van zijn minpuntjes (en deze accepteert of course!).

Jullie vormen de perfecte match

Jullie hebben de grootste lol samen, maar kunnen ook serieuze gesprekken voeren. Miscommunicatie staat niet in jullie liefdeswoordenboek en jullie vullen elkaar goed aan. Jullie persoonlijkheden passen enorm goed bij elkaar óf vullen elkaar goed aan. Het belangrijkste blijft dat jullie om elkaar geven en het beste in elkaar naar boven halen. Geen twijfel dat dit in de vroege nabijheid stuk loopt? Dan kun je spreken van a match made in heaven!

Hij maakt deel uit van je nabije toekomstplannen

Je bent enorm benieuwd naar zijn vrienden en familie en kan niet wachten om kennis met hen te maken. Stiekem kijk je hier en daar al naar citytrips die geschikt zijn voor jullie beiden. En het perfecte verjaardagscadeau voor hem staat ook al genoteerd. Jullie maken niet alleen spontane plannen, maar hebben ook al wat dates verder in de agenda gepland staan.

Het voelt gewoon goed

Als je goed naar je eigen gevoel luistert, weet je eigenlijk heel goed dat je toe bent aan de volgende stap. Zo ja: make it official.

Nog een flinke dosis relatietips:

Dit zorgt ervoor dat jullie relatie stand houdt

Dit zijn de 4 geheimen van een gelukkige relatie

Tips om jezelf niet te verliezen in een relatie

Beeld: Pinterest
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

passie-in-relatie
Hét moment dat de passie in je relatie vermindert
April 14, 2019
vreemdgaan gezondheid small (1)
Dit is wat vreemdgaan mentaal en fysiek met je doet
April 12, 2019
relatie-gedoemd-small (1)
Signalen dat je relatie gedoemd is te mislukken, volgens een relatietherapeut
April 08, 2019
redenen-om-het-niet-uit-te-maken-relatie-verbreken-500 (1)
12 bullshit redenen om in een slechte relatie te blijven hangen
January 28, 2019
wijsheden over sex
28 wijsheden over sex die elke vrouw zou moeten weten
January 22, 2019
Pikstraf: wanneer je sex als machtsmiddel gebruikt
January 20, 2019
foute kerst
Zo verwen je zijn piek tijdens Kerst
December 19, 2018
de eerste date 5
Single in the City: Winterverkering
November 26, 2018
bindingsangst vrouw signalen (1)
Zo herken je of je bindingsangst hebt
November 06, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *