Zo wordt een lange afstandsrelatie een succes: tips van 9 vrouwen

door Chiara

Dagenlang aan je telefoon gekluisterd, dagelijks alle vliegtickets aanbiedingen afspeuren en een aparte scheurkalender op je toilet waarmee je de dagen aftelt tot je je lief weer ziet? Een lover op afstand is niet altijd even makkelijk. Daarom delen ervaren LotteLust-lezeressen hun gouden tips, om van een lange afstandsrelatie een succes te maken.

Mandy, 25 (Nederland – Zweden)

“Ik heb het geluk dat ik hem echt blindelings kan vertrouwen en dat we allebei superchill zijn. Het is vanzelfsprekend dat ik hem soms mis, maar we zien elkaar sowieso één keer per maand. Dit is iets waar we altijd naar uit kunnen kijken en het is daarom ook extra leuk om elkaar weer te zien. Daarnaast probeer ik mezelf bezig te houden. Natuurlijk vind ik het jammer dat we niet spontaan een filmpje kunnen kijken samen of iets dergelijks. Maar daarentegen heb ik wel tijd om mijn eigen ding te doen. Ik ben iemand die veel personal space nodig heeft, dus ik probeer het van de positieve kant te bekijken!”

Pauline, 30 (Nederland – Duitsland)

“Naast alle voor de hand liggende tips – zoals communiceren en elkaar zo vaak mogelijk zien – is het voor mij heel belangrijk dat onze relatie ook nog spannend blijft op seksueel gebied. Als we samen zijn dan nemen we het er uiteraard van: we spenderen dagenlang in bed. We blijven nu eenmaal mensen met seksuele verlangens en die afstand helpt daar niet bepaald bij. We hebben beiden een hoog libido en proberen elkaar hier zoveel mogelijk in te stimuleren. Sexy foto’s, telefoonsex en soms zelfs een ondeugende videochat-sessie. Vooral als ik onverwachts in lingerie voor zijn deur verschijn – gelukkig is het maar 6 uurtjes rijden – is het feest!

Ruby, 35 (Maleisië – Nederland)

Communication is key. Het klinkt misschien cliché, maar door continu te bellen of appen hebben we het gevoel alsof we toch samen zijn. Misschien dan wel niet fysiek, maar toch. Het versterkt onze band, omdat we op deze manier toch bij elkaars dagelijkse bezigheden worden betrokken. Het is belangrijk dat je alles met elkaar deelt. Zelfs kleine random dingetjes, zoals foto’s van je maaltijd of een geluidsfragment van een leuk liedje op de radio. Ook proberen we altijd – dan wel niet fysiek – samen dingen te doen. We kijken bijvoorbeeld dezelfde series of films, en spelen online games samen. Zo ontdek je niet alleen gedeelde interesses, maar deel je ook iets met elkaar. Dit maakt de afstand iets dragelijker.”

Zoey, 24 (Nederland – Engeland)

“Ik heb niet echt ‘een gouden tip’. Ik beschouw mijn lange afstandsrelatie net als iedere andere relatie. Het enige verschil is dat als we elkaar weer zien het altijd aanvoelt als een eerste date. Je hebt elkaar eventjes niet gezien, dus het is weer wennen om in elkaars aanwezigheid te zijn. Ik denk dat het goed is om hier optimaal van te genieten. Stelletjes die elkaar dagelijks zien vervelen zich vaak snel of raken zodanig aan elkaar gewend dat het verliefde gevoel vervaagd. Of je nu ver van elkaar vandaan woont of bij elkaar in huis, probeer altijd terug te gaan naar ‘die eerste date’. En waardeer de tijd die jullie samen hebben, het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend!”

Kiki, 21 (België – Spanje)

“Mijn vriendinnen vragen zich altijd af wat voor bijzondere dingen ik ga doen en zien in Spanje. Natuurlijk is het deels ‘een vakantie’ als we elkaar weer zien. Maar het is ook thuiskomen. Ik vind het heel belangrijk dat we naast leuke dates ook de dagelijkse dingen – zoals boodschappen doen, samen koken of sporten – ondernemen. De komende drie jaar zullen we nog op en neer moeten vliegen, maar hierna zijn we – als alles naar ons plan verloopt – afgestudeerd en zal ik naar Spanje verhuizen. Dan zullen we ook niet dagelijks musea bezoeken, uit eten gaan of feestjes pakken. In ‘normale relaties’ is afwisseling toch ook belangrijk?”

Cynthia, 28 (Nederland – VS)

“Met zo’n bizarre afstand zien we elkaar soms maanden niet. Dit zorgt ervoor dat we ons soms best wel ‘alleen’ voelen. Vooral op verjaardagen of feestjes, omdat je hier vaak geconfronteerd wordt met stelletjes. Maar we kunnen moeilijk voor ieder feestje een vliegticket boeken. Dit is onbetaalbaar en daarnaast verschillen onze vakantiedagen ook nog eens enorm. Gelukkig hebben we ieder jaar vrije tijd tijdens de feestdagen. Het is dan ook ‘traditie’ dat we deze samen spenderen. Ik denk dan ook dat het belangrijk is dat stelletjes een ‘speciale datum’ hebben waarop ze elkaar zien, zodat ze iets hebben om aan vast te houden en samen naar uit te kijken! Maar ook qua toekomstplannen is dit een ding. Je kunt niet altijd in ‘het nu’ blijven leven, je wilt uiteindelijk toch iets opbouwen samen. Zo duurt het voor ons nog 1,5 jaar voor we samen kunnen gaan wonen. Ein-de-lijk!

Sophie, 25 (VS – Nederland)

“Een lange afstandsrelatie werkt alleen als er sprake van 100% vertrouwen is. Niet alleen in de ander, maar ook in jezelf. Dus wat ik mijzelf voorafgaand heb afgevraagd is niet alleen of ik twijfel aan zijn trouw, maar ook aan die van mijzelf. Kan ik de verleiding weerstaan? Zal ik – niet omdat het moet, maar omdat ik het wil – vaak genoeg appen en bellen? Als dit niet het geval is, dan vind je de ander niet genoeg waard. En zodra er sprake is van wantrouwen – in jezelf of in de ander – moet je simpelweg geen long distance relatie aangaan!”

Lourdes, 22 (Nederland – Engeland)

“Daden spreken meer dan duizend woorden. We spreken elkaar natuurlijk dagelijks, maar het is ook wel eens fijn als hij een lief gebaar maakt ‘op afstand’. Dit zit ‘m in de kleine dingetjes hoor. Zo heeft hij wel eens briefjes verstopt in mijn appartement, vlak voor hij terug vloog naar Londen. Op iedere plek waar ik dagelijks kwam – bij mijn kaptafel, in mijn keukenla of onder mijn kussen – vond ik een bijpassende tekst. Zo vond ik toen ik mijn make-up tasje opende ‘you’re more beautiful without it’. Ook stuur ik hem wel eens een liefdesbrief of stroopwafels (zijn favoriete Hollandse snack). Deze kleine dingetjes tonen waardering en maken het verschil!

Jasmijn, 21 (Nederland – Frankrijk)

“Jaloezie is funest voor iedere relatie, dus je moet er zeker van zijn dat je het groene monster niet de overhand laat nemen. Niet door jezelf, maar ook niet door een ander. Mijn vriend heeft een huisgenoot – hij woont in een studentenflat – die een oogje op hem heeft en het is overduidelijk dat zij jaloers is op mijn positie als zijn vriendin. Ze heeft onze relatie meerdere keren geprobeerd te saboteren, maar tevergeefs. Andersom is dit trouwens ook het geval. ‘Wat niet weet wat niet deert’ denkt men vaak op het moment dat je vertelt dat je lief ver weg woont. Hier eerlijk over zijn en elkaar ondanks alles niets ontnemen, maar vertrouwen is heel belangrijk!”

 

Heb jij andere gouden tips voor een succesvolle lange afstandsrelatie? Reageer hieronder (anoniem) met je advies.

 

Meer over lange afstandsrelaties:

Zo houd je je lange afstandsrelatie spannend

Lange afstandsrelatie? 6 essentiële tips

Lovense sextoy op afstand

Beeld: Unsplash.com 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy