Mannen met een baard zijn perfect relatiemateriaal

door Julia

Heb je het helemaal gehad met de mannen die maar een ding willen, a.k.a. de klootzakken, en wil je niets liever dan een serieuze, betrouwbare boyfriend? Ga voor een man met een baard!

 

Uit onderzoek, dat is gepubliceerd in de Journal of Evolutionary Biology, blijkt dat mannen met een baard perfect relatiemateriaal zijn. En dan hebben we het over relaties voor op de lange termijn, de echte serieuze dus.

 

Sterke kaaklijn voor 1 nacht

Niet alleen worden mannen met een baard aantrekkelijk bevonden, ook staat gezichtsbeharing voor veel testosteron en dat indiceert volwassenheid. Volgens het onderzoek vergroot het de kans op een succesvolle relatie. Maar hoe zit het dan met de mannen die bekendstaan om hun prachtige sterke kaaklijn? Nou volgens de onderzoekers zijn deze mannen eerder geneigd om zich voor kortere tijd aan iemand te binden of doen ze dit helemaal niet en kiezen ze vaker voor een one-night-stand.

Ik weet niet hoe het met jou zit als je dit zo leest, maar ik vind het toch wel een beetje zwart-wit. Maar voordat ik ga oordelen, moet ik misschien eerst even uitleggen hoe ze dit onderzoek hebben uitgevoerd.

 

 

Vrouwen houden van een baard

De onderzoekers hebben 8520 vrouwen gevraagd om mannen te beoordelen en daarbij aan te geven of zij een voorkeur hebben voor mannen met een baard of juist een gladgeschoren bekkie. Alle vrouwen die meededen aan het onderzoek gaven aan liever een man te hebben met gezichtsbeharing. Ook zou het de levensduur van de relatie positief beïnvloeden als de man in kwestie een baard heeft. Deze mannen worden namelijk meer gezien als huwelijksmateriaal, dan de mannen zonder baard.

 

een baard

 

De Neanderthaler

Hmm het lijkt er dus op dat het de voorkeur van vrouwen meer uitgaat naar mannen met een baard, vooral om het beeld wat vrouwen hebben bij deze mannen, een loyale, serieuze man die zijn verantwoordelijkheid neemt. Of heeft het ermee te maken dat het ons toch een beetje doet denken aan de oertijd? Waarin de, zeer behaarde, man op jacht ging om voor eten te zorgen en zijn vrouw te beschermen. Het beeld van de stoere Neanderthaler, de echte man. Ja… zo gezegd begrijp ik die aantrekkingskracht ineens heel goed.

 

Bron: Redbook Magazine
Beeld: Pinterest

 

Meer over mannen met baarden lees je hier:

De lekkerste mannen met baarden

10 fun feiten over het lichaam van de man

De lekkerste mannen met baarden

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy