Vijf redenen waarom je ja moet zeggen tegen die eerste date

door Julia

Het is misschien al een tijdje geleden dat je aan het daten was, of je weet niet precies waar je naar op zoek bent (een vaste relatie of alleen sex) hoe het ook zij, je twijfelt. Nu zeg ik altijd; bij twijfel niet doen. Maar een afspraakje is eigenlijk de uitzondering op de regel. Dit is waarom je ja zou moeten zeggen tegen die eerste date.

Ik denk dat het goed is als ik dit eerst even toelicht, want het klinkt natuurlijk een beetje tegenstrijdig; bij twijfel niet doen en dan wel ja zeggen als je twijfelt voor die eerste date. Dat zit namelijk zo, de reden dat je twijfelt heeft niet altijd met de man te maken die jou mee uitvraagt. Soms zit er namelijk meer achter, om maar meteen met de deur in huis te vallen: je bent bang. Ik weet het, zo cliché, maar ook zo waar. Veel mensen durven die eerste stap niet te zetten, en dan heb ik het over de eerste stap richting romantiek, omdat ze bang zijn. Bang om weer gekwetst te worden, bang om afgewezen te worden, of ze vinden het hele idee gewoon eng. Is heel begrijpelijk, want het is ook doodeng, nee ik ga hier niet zitten liegen en het ontkennen. Maar dat betekent niet dat je dan maar meteen nee moet zeggen tegen die eerste date. Bang voor afwijzing of de angst voor dat het misgaat is geen goede reden om je te blijven verstoppen. Waarom? Omdat je jezelf dan tekort doet, je ontzegt jezelf op deze manier momenten, misschien wel hele mooie en onvergetelijke momenten, omdat je al aan het bedenken bent wat er wel niet mis kan gaan. Niet doen dus. En als ik je hiermee nog niet genoeg heb overtuigd om op eerste date te gaan, hierbij vijf redenen waarom je ja moet zeggen tegen dat eerste afspraakje.

 

#1 Er is niets zo spannend en zenuwslopend als de eerste date

De emoties die vlak voor de eerste date door je lijf gieren, van zenuwachtig naar enthousiast, van gespannen naar opgewonden. Alsof je in de achtbaan zit en keihard naar beneden raast. En dat maakt het juist ook zo leuk. Zeker als je een poosje uit de datingscene bent, geeft dit echt een energieboost.

 

#2 Mensen leren kennen eigenlijk heel leuk is

Als we het even heel simpel houden, dan is het doel van daten ‘een nieuwe persoon leren kennen’. Iedereen heeft wel een eigen verhaal, iets wat hun uniek maakt. Toegegeven, je kunt nu al heel veel van iemand te weten komen door zijn of haar online profielen, maar het is toch veel leuker om uit iemands mond te horen hoe die reis naar de Filipijnen was, dan dat je het fotocommentaar op Instagram leest?

tegen die eerste date

#3 Het je zelfvertrouwen geeft

Ja zeggen tegen die eerste date, betekent vaak dat er vervolgens meerdere komen. Meerdere dates met dezelfde persoon of meerdere dates met anderen. En wat dat doet is, het trekt je uit je comfortzone. Denk maar niet dat jij de enige bent die het doodeng vindt, maar je doet het wel. En iets doen wat je eng vindt, of dat nou parachutespringen is of die grote spin in je kamer vangen, het geeft je zelfvertrouwen. Je overwint je angsten en na afloop ben je trots op jezelf dat je het gedaan hebt. Werkt met een date net zo.

 

#4 Het duidelijkheid geeft

Oke, dit klinkt misschien een beetje cryptisch maar ik zal het uitleggen. Zoals ik aan het begin zei kan het zijn dat je twijfelt om ja te zeggen op een date, omdat je niet weet wat je wilt. Nou guess what? Die eerste date gaat jou juist dat antwoord geven. En dan bedoel ik niet dat je meteen met de persoon met wie je uit bent wilt trouwen, nee door het te delen met iemand wordt het voor jezelf vaak duidelijker wat je wel en niet wilt. En tuurlijk kun je dat ook met je vriendinnen bespreken, maar dat werkt toch net even anders. Zo kreeg ik laatst op een eerste date de vraag of ik nu kinderen wil. Gezien mijn leeftijd (30) best een logische vraag. Ik antwoordde: ‘Nee’. En zodra ik het zei, voelde ik dat het echt zo was. Nee ik loog niet omdat hij jonger was, nee ik wil nu echt geen kinderen. Duidelijk.

 

#5 Het onvoorspelbaar is

Je weet niet van tevoren wat er aan het eind van de avond uitkomt. Of er chemie is tussen jou en je date, of er seksuele spanning merkbaar was, of dat jullie gierend van het lachen het restaurant zouden verlaten? You dont know! Je hebt geen idee wat de avond, of de dag dat kan natuurlijk ook, gaat brengen. En laten we eerlijk zijn, wat is nou tegenwoordig nog onvoorspelbaar?

 

Dus zeg JA tegen die eerste date en laat je verrassen. (Oh en heb je nou een leuk, onvergetelijk eerste date verhaal? Vertel het ons! Stuur je verhaal in via redactie@lottelust.nl)

Beeld: Pinterest

Meer over de eerste date:

De tip voor een succesvolle eerste date

Waarom sex op de eerste date helemaal oké is

De perfecte eerste date volgens Nederlandse singles

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy