By 

Single in the City: Winterverkering


Ik heb het koud, zo koud dat mijn huisgenootje en ik met berenvel dekentjes tegen elkaar aan liggen te bibberen op de bank. Al worden we wel een beetje opgewarmd van binnen als we in de mooie ogen van Jon Snow kijken.

Wat ik zei in mijn vorige column is dat ik het heerlijk vind om single te zijn. En dat klopt 100%. De keuze is reuze in Amsterdam. Maar met deze koude dagen zeg ik geen nee tegen een paar maanden winterverkering met een fijne vent om me warm te houden tijdens de Russische Beer. Exclusief feestdagen dan. Het mopje ‘als je linkerbeen kerst is en je rechterbeen oud & nieuw, mag ik dan tussen de feestdagen in bij je langskomen?’ geldt alleen voor meneer himself, laten we de cleanparents vooral even skippen.

Ik besluit een onderzoek te starten hoeveel mensen er geïnteresseerd zijn in het fenomeen winterverkering. Eigenlijk is dit gewoon een veredeld woord voor een kwaliteitsscharrel aka een ‘kwarrel’. Ik stuur er een aantal berichten uit in WhatsAppgroepjes. Mijn single vriendinnen vinden het een top idee, op een enkele na die actief op zoek is naar ‘mister right’. De bezette leute vinden het over het algemeen een raar fenomeen, waarom zou je voor een paar maanden met iemand cozy gaan doen en vervolgens alles weer afkappen? Daar zit wel wat in en ik vraag me af waarom ik niets langer wil hebben. Na een uur zelfreflectie komt het weer bij mijn welbekende conclusie: teveel prikkels, vooral in de zomer en lente. Misschien ben ik gewoon niet gemaakt voor het happily ever after bestaan.

Een jaar geleden heb ik alle online dating platforms afgezworen dus kan ik geen navraag doen bij de actieve mannen op Innercicle, Happn et cetera. Op werk kan ik ook geen navraag doen, aangezien het overgrote deel van het mannelijk schoon bezet is. Ik besluit op de vrijdagmiddagborrel de ‘wat als’ vraag te stellen. Mannen zijn zo easy, met een paar borreltjes op en een sigaretje buiten kan ik een hoop ontfutselen in een 1 op 1 gesprek. Collega A zou zijn gesettelde leven niet opzeggen voor een 50/50 fenomeen (winter bezet en in de zomer single). De reden: meneer is lui en heeft geen zin om actief op zoek te gaan naar leuke chicks. Het blijkt wel weer wie het sterkste geslacht is. Collega B is single maar heeft ook in de winter geen zin om zich voor enkele maanden te binden, tenzij hij daarbij ook een carte blanche heeft voor uitstapjes in het weekend. Collega C is wel voor, maar is van mening dat vrouwen over het algemeen altijd meer willen na een aantal weken/maanden daten. Collega C gelooft dus niet dat de winterverkering stand houdt en vanzelf overgaat in normale verkering.

Hoewel ik normaal geen blad voor mijn mond heb, vind ik het toch wat te vroeg om mijn nieuwe scharrel van drie weken oud te vragen voor winterverkering. Misschien moet ik over een paar weken ouderwets maar een briefje in zijn jaszak stoppen als hij ’s morgen de deur uitgaat om te werken. Wordt vervolgd…

 

Lees meer van Saar:

Singe in the City: Dit is Saar

Celebs die on stage intiem werden met hun fans

 

Beeld: GIPHY

Saar
About me

Saar is een 28 jarige millennial die vrijwillig solo door het leven gaat in Amsterdam. Wekelijks schrijft ze met enthousiasme over de hilarische, gênante, herkenbare dilemma’s én gebeurtenissen als Single in the City!

YOU MIGHT ALSO LIKE

redenen-om-het-niet-uit-te-maken-relatie-verbreken-500 (1)
12 bullshit redenen om in een slechte relatie te blijven hangen
January 28, 2019
vakantieliefde
Condom, kondomi of een préservatif: zo noem je een condoom in het buitenland
January 23, 2019
wijsheden over sex
28 wijsheden over sex die elke vrouw zou moeten weten
January 22, 2019
Pikstraf: wanneer je sex als machtsmiddel gebruikt
January 20, 2019
lips
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #2
December 27, 2018
foute kerst
Zo verwen je zijn piek tijdens Kerst
December 19, 2018
Single in the city: how to handle hokkende vrienden
December 03, 2018
warme-winter-kl
5 x Sexy producten die je warm houden deze winter
November 19, 2018
bindingsangst vrouw signalen (1)
Zo herken je of je bindingsangst hebt
November 06, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *