Tegenpolen in een relatie? 6 redenen waarom het fantastisch is

door Lotte

Zijn relaties met tegenpolen gedoemd te mislukken? Hoe kunnen een dromer en realist/perfectionist en sloddervos/workaholic en vrije vogel/social butterfly en verlegen muurbloempje het ooit jarenlang met elkaar uithouden denk je?

Maak jij je soms zorgen over je relatie met jouw tegenpool? Of heb jij iemand op het oog die het uiterste is van jou? No worries, lees gauw waarom het wél werkt en misschien stiekem zelfs een beetje beter is dan andere rela’s.

 

Je raakt nooit uitgepraat

Iemand die altijd met je eens is over series, politiek, eten is heel fijn in het begin. Maar na een tijdje raak je wel uitgepraat. Een relatie met de mannelijke versie van jezelf is maar saai. Als je niet alleen maar dezelfde interesses deelt, kun je veel meer ontdekken over de ander.

tegenpolen-in-relatie-seth-summer

Het is leerzaam

Een relatie is vaak een spiegel. Je botst met elkaar en ontdekt dat je je zin niet altijd door kan zetten. Je kunt allebei gelijk hebben en nog niet dezelfde mening delen. In een relatie met een tegenpool dwing je elkaar om dingen van de andere kant te bekijken. Tegelijkertijd leer je je zelf beter kennen. Daarom is het belangrijk om goed naar elkaar te luisteren. Oók als je het niet eens bent. En je moet bereid zijn compromissen te stellen voor elkaar. Je wordt er alleen maar sterker van samen!

Lees ook: Waarom ruzie maken goed is

tegenpolen-in-relatie-new-girl

Je maakt elkaar beter

Een perfectionist leert van een sloddervos dat het oké is om af en toe de boel de boel te laten. Een sloddervos leert van een perfectionist dat een opgeruimd huis voor rust in je hoofd zorgt. Zo kan elke tegenpool iets van de ander leren. Je motiveert elkaar om een beter en meer ontwikkeld mens te worden. Zeur daarom nooit tegen je partner over je frustraties, maar wees positief en oppeppend!

tegenpolen-in-relatie-rachel-ross

Het is nooit saai

Na een aantal jaar ga je met zijn tweeën toch snel in een sleur zitten. Wakker worden, naar werk, hetzelfde avondeten, op de bank en dan weer naar bed. Als je te veel op elkaar lijkt, daag je elkaar vaak niet genoeg uit. Bank hangen is heerlijk, maar twee diehard bankhangers bij elkaar kan een mismatch zijn. Een bankhanger heeft een social butterfly nodig die hem/haar even van zijn luie reet afhaalt. Met een tegenpool aan je zijde, leer je je leven lang nieuwe restaurantjes, muziek en mensen kennen en kom je uit je comfortzone!

tegenpolen-in-relatie-notebook

Maar ook niet té spannend

Twee extremen zijn nooit goed bij elkaar. Twee waaghalzen of twee sloddervossen in één huis is chaos. Je hebt die balans nodig voor een gelukkig leven. Vooral als jullie zover komen dat jullie denken aan settelen en kiddies krijgen, heb je die evenwicht nodig.

tegenpolen-in-relatie-grease

Kortom: Ja, er zijn frustraties maar focus je op wat je van elkaar kan leren. Houd je ogen open voor de mooie kanten van elkaar, sluit compromissen en laat elkaar vrij.

 

Beeld: Pinterest / Giphy

 

Geen tegenpolen? Check andere relatietips:

– Lange afstandsrelatie? 6 essentiële tips

– Het geheim van een lang en gelukkig sexleven

– Vaker sexen met je lover? Deze simpele truc doet wonderen

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy