Vier redenen waarom ruzie maken goed is

door Julia

Ruzie maken met je partner is nooit leuk, tenzij het bij plagen blijft maar als er echt wat aan de hand is dan gaat het meestal wel over in ruzie. Het is af en toe juist goed om je gevoelens te uiten op een boze manier, de confrontatie aan te gaan, zodat de ander ook precies weet wat er speelt en jullie er samen aan kunnen werken. Vier redenen waarom een beetje gekibbel positief kan zijn voor je relatie.

 

#1 Ruzie zorgt voor passie

Het is onrealistisch om te denken dat je als stel, dat bestaat uit twee personen die er allebei een eigen mening op na houden, altijd maar conflicten uit de weg kunt gaan. “Het is niet realistisch en bovendien ook niet gezond” zeggen relatietherapeuten. Als stellen constant conflicten vermijden, dan hebben ze uiteindelijk helemaal geen connectie meer en groeien ze uit elkaar. “Je gaat dingen opkroppen waardoor wrok ontstaat en hoe langer dit duurt, hoe meer je van elkaar vervreemdt. De passie die er in het begin was verdwijnt.”

#2 Goede ruzies maken je relatie beter

Belangrijk is wel dat je op een constructieve manier ruzie maakt. Respecteer elkaars mening, houd rekening met de ander (als hij/zij wilt stoppen dat je dan ook stopt), spreek vanuit jezelf (hoe het bij jou overkomt) en vermijdt agressie, schreeuwen, trekken of duwen voegt niets toe en maakt het vaak alleen nog maar erger.

#3 Ruzies kunnen leiden tot meer begrip

Dit klinkt misschien heel tegenstrijdig, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Door ruzie te maken uit je je gevoelens, je bent eerlijk over wat je voelt, wat de ander wel of niet doet waar je je aan stoort. Als je dit op een constructieve manier doet, geen verwijten maakt maar goed uitlegt hoe het overkomt, dan nodig je je partner uit om het vanuit jouw kant te bekijken en dus begrip te tonen voor jouw situatie. Andersom werkt het hetzelfde. Je kunt zo van elkaar leren, niet alleen kan dit goed zijn voor intieme relaties ook voor andere relaties zoals vriendschappen.

 

#4 Ruzies zorgen voor een schone lei

Het bespreekbaar maken van je problemen lucht niet alleen op, het zorgt er voor dat je daarna met een goed gevoel weer verder kan. Ook al is het conflict misschien nog niet helemaal opgelost en denken jullie er nog steeds anders over. Het doel van ruzie is niet elkaar overtuigen van diens mening, het gaat om het uiten van je mening en het aangeven van je grenzen. Dit doe je om wrok te voorkomen, wat je relatie kan ontwrichten. Zorg ervoor dat je het altijd weer goedmaakt met je partner, dit staat los van het feit of jullie het met elkaar eens zijn of niet. En dat hoeft niet altijd in de vorm van een nieuw gesprek, soms is het beter om na al dat praten gewoon even je mond te houden en elkaar te laten zien hoe graag je het goed wilt maken. A.k.a. goedmaakseks!

Goedmaakseks

Nu al de negativiteit is verdwenen, wil je die verbinding weer voelen, je verlangt naar intimiteit. Goedmaakseks is de beste bevestiging dat het weer helemaal goed is tussen jullie. Nog meer voordelen van goedmaakseks lees je hier.

Bronnen: The Huffington Post, IDEE Therapie / Beeld: Pinterest

 

Meer over liefde & relaties:

– Het grote voordeel van een klef koppel zijn

– Sextips van gelukkige stelletjes

– Kun je aan een gebroken hart sterven

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy