Zo deal je met een vrouw die met je vriend flirt

door Julia

Het zien van een vrouw die met je vriend flirt kan de nodige frustratie oproepen. Hoewel je eerste instinct misschien is om erop af te stormen en haar flink de waarheid te vertellen, is dat natuurlijk niet de manier om dit te handelen. Wat je dan wel kan doen? LotteLust geeft tips.

Het is natuurlijk een compliment als een andere vrouw met jouw man aan het flirten is, hij ligt goed in de markt en hij hoort bij jou. Al begrijpen we natuurlijk maar al te goed dat dit behoorlijk irritant kan zijn. Zeker als de vrouw in kwestie weet dat hij bezet is.

Schat de situatie in

Voordat je actie onderneemt is het belangrijk dat je de situatie objectief bekijkt. Jaloerse gevoelens die ontstaan, op het zien van een vrouw die met je vriend praat is normaal. Maar dat betekent niet dat er ook daadwerkelijk een reden is om geïrriteerd te raken. Vraag jezelf dus af of deze vrouw echt een bedreiging vormt, of dat ze gewoon amicaal doet.

Wat doet hij?

Als je tot de conclusie bent gekomen dat ze echt iets van je vriend wil, kijk dan eerst hoe hij reageert op haar. Houdt hij de boot af of flirt hij terug? Kijkt hij verveeld of zie je dat hij zich ongemakkelijk voelt, of raakt hij haar aan en geniet hij van de aandacht? Als het het laatste is, mag je best wel tegen hem zeggen dat je het niet leuk vindt, maar doe dat wel op een later moment als je samen bent.

Blijf kalm

Gaat het je nou echt te ver en voel je de behoefte om naar hun toe te lopen, zorg er dan eerst voor dat je rustig bent. Het is natuurlijk heel verleidelijk om woedend op ze af te stormen, maar daar zal je niet je doel mee bereiken. Je bereikt dan eerder het tegenovergestelde; hij begrijpt niet waarom jij zo onredelijk doet en jij voelt je niet serieus genomen. Dus blijf kalm, loop erop af en maak gewoon een praatje met haar. Laat niet merken dat je jaloers bent.

Merk je dat ze zich niks van jou aantrekt en blijft ze doorgaan met flirten? Neem haar dan even apart, en zeg tegen haar dit ongepast is. Ga niet met haar in discussie of hij wel of niet inging op haar avances, als dat zo is dan bespreek je dat later wel met hem.

Vertrouwen

Uiteindelijk komt het natuurlijk neer op vertrouwen, want je bent er niet altijd bij als er een vrouw met je vriend flirt. Je moet elkaar kunnen vertrouwen en in het begin zal dat lastig zijn want het is namelijk iets wat moet groeien. Zeker als iemand in het verleden je vertrouwen heeft beschaamd. Maar geef hem wel de kans om te laten zien dat hij betrouwbaar is. Als dat namelijk goed zit, hoef je je geen zorgen te maken om andere vrouwen want dan weet je dat hij er niet op in zal gaan.

Beeld: Pinterest

Meer over relaties:

Wat je nooit moet zeggen als je vriend(in) verdrietig is

De meest gebruikte excuusjes van vreemdgaande mannen

Mannen vertellen het meest romantische wat een vrouw kan doen

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy