Mannen vertellen: Het meest romantische wat een vrouw kan doen

door Julia

Als het op romantiek aankomt, ligt de nadruk vaak op de vrouwen. Maar mannen houden net als vrouwen van romantische acties. En waar je hen dan het beste mee kunt verrassen? Deze mannen vertellen het je.

Op het AskMen forum van Reddit werd de volgende vraag gesteld: ‘Wat is naast sex het meest romantische wat een vrouw voor je kan doen?’

# Leg hem in de watten

Ook mannen vinden het heerlijk om gepamperd te worden zo vertelt een van hen:

‘Ik wil dat ze me meeneemt op date en tegen me zegt dat ze gaat verwennen en ik niks hoef te betalen. En dan bedoel ik niet op mijn verjaardag, want dan is het de bedoeling dat je iets extra’s doet, maar op een gewone dag. Dus niet voor een speciale gelegenheid.’

# Hou het simpel

Qua romantische acties hoef je niet heel overdreven te doen: ‘Neem een biertje mee als je thuiskomt of stuur me een appje dat je de hele dag aan me denkt’.

Deze jongen heeft een heel lijstje en geeft toe dat hij best ‘cheesy’ is, al vind ik het best schattig. Dit zijn er een aantal:

  • ‘Hand in hand lopen
  • Als ze me van achter vastpakt en me knuffelt
  • Als ze me naar zich toetrekt voor een kus
  • ‘S avonds in de auto terwijl we luisteren naar romantische muziek
  • Als ze me meeneemt op een koffie date
  • Als ze samen een taart wil bakken
  • Lange wandelingen maken door het bos’

Even laten weten dat je aan hem denkt is ook iets heel simpels, maar doet het hem echt: ‘Een berichtje waarin ze me een goede nacht wenst net voordat ik ga slapen of in de ochtend een appje met ‘goedemorgen. Hiermee laat ze zien dat ze aan me denkt, dat ik in haar gedachte ben en mijn dag is meteen goed’.

romantische

# Aanraking

Mannen zijn visueel, maar ook fysiek en misschien omdat veel mannen alleen met hun geliefde fysiek contact hebben, is het juist zo belangrijk voor ze.

‘Voor vele van ons is aanraking de taal van de liefde. Raak hem aan, knuffel met hem, zoen hem, en grijp hem stevig vast. Je kunt zeggen hoe leuk je hem vindt, maar door hem aan te raken laat je het pas echt merken’.

# Aandacht

Eigenlijk ook iets heel simpels, voor de hand liggend, maar wel iets wat er bij veel mensen bij inschiet. Door het constante gebruik van onze smartphone, besteden we minder aandacht aan elkaar. Deze man geeft de voorkeur aan praten:

‘Een gesprek voeren, niet perse over iets specifieks maar gewoon praten met elkaar. Dan merk je pas echt dat je een klik hebt. Dat vind ik geweldig’.

Knuffelen, daar zijn de mannen ook gek op: ‘Ik mag dan wel een man zijn, maar ik vind het heerlijk om te spoonen met mijn vriendin, alleen wel als ik de kleine spoon ben’.

# Complimenteer hem

Het meest romantische wat een vrouw kan doen is hem een compliment geven, zo zeggen de mannen: ‘Met complimentjes kom je een heel eind’.

# Laat hem voor je zorgen

En als laatste, eigenlijk niet zozeer iets wat je als vrouw moet doen maar eerder moet laten. Mannen vinden het fijn als ze voor je kunnen zorgen, ahh. ‘Voor mij is romantiek als ik voor haar heb gekookt, de kinderen goed luisteren of  bij de oppas zijn en het huis is schoon en opgeruimd. Dan hebben we genoeg tijd voor elkaar, tijd om weer te connecten zonder enige afleiding’.

Bron: AskMen, Reddit / Beeld: Pinterest

Meer over mannen:

15 quotes die mannen graag horen in bed

Mannen vertellen: het belangrijkste wat ik in bed leerde van een vrouw

De grootste afknapper in bed volgens vijf mannen

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy