Mannen vs vrouwen: Eisen in de liefde

door Madelief

Heb jij de ‘liefde van je leven’ nog niet gevonden en ben je, net als veel anderen, op zoek naar ‘The One‘? Dan levert deze zoektocht hoogstwaarschijnlijk heel wat frustraties en teleurstellingen op. En dat is ook niet zo gek. Volgens onderzoek hebben de meeste vrouwen tegenwoordig namelijk een behoorlijk eisenpakket…

Onderzoek

Wat precies de vonk doet overslaan tussen twee mensen is meestal een raadsel. Stom toeval en timing blijken daarbij vaak heel belangrijk. Tegenwoordig lukt het wetenschappers om iets meer grip te krijgen op wat twee mensen samenbrengt. Want, naast verliefdheid, spelen er meer factoren een rol die we een must vinden voor een goede match en het begin kunnen zijn voor een relatie. Datingsite Parship onderzocht in hoeverre leeftijd, inkomen, postuur, politieke voorkeur, geloofsovertuiging en opleiding van belang zijn bij de partnerkeuze van Nederlanders.

Millennials meest kritisch

Zo bleken millennials kritischer te zijn dan 55-plussers, op bijna alle fronten. Ten eerste vinden millennials het belangrijker dan ouderen dat hun partner in dezelfde leeftijdsfase zit, dezelfde geloofsovertuiging en politieke voorkeur heeft, een hoge opleiding heeft genoten en als kers op de taart dat hij/zij een strak lichaam heeft. Alleen qua inkomen stellen de 55-plussers hogere eisen dan jongere ondervraagden.

Mannen versus Vrouwen

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar mannen en vrouwen verschillen van mening over wat zij eisen bij hun partnerkeuze. Zo vinden vrouwen het belangrijker dan mannen dat hun partner een bovengemiddeld inkomen heeft en is ook de leeftijdsfase van een potentiële lover relevanter voor vrouwen dan mannen.

Het grootste verschil zit ‘m in het belang van een slank postuur. Bijna de helft van de mannen vindt dit een musthave, tegenover een derde van de vrouwen.

Wat zijn jouw eisen in de liefde? We zijn benieuwd naar je mening! Laat een (anonieme) reactie achter onder dit artikel.

Meer over liefde:

Millenial liefde #1: Twijfelen over monogamie

Vrouwen zijn gelukkiger single dan mannen

Waarom vrouwen sneller verliefd worden na de sex dan mannen

Bron: Parship/ Beeld: Unsplash en Parship

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy