Het nieuwe woord voor masturberen in het Zweeds is geworden…

door Lotte

Wist je dat het woord “masturberen” eigenlijk alleen de solosex van mannen bedoeld wordt? Zo ontstond de discussie in Zweden over het woord masturberen, waar de vrouw helemaal niet in voor kwam, en dat terwijl er tal van woorden zijn die rechtstreeks verwijzen naar solosex van de man. De Zweedse Associatie voor Seksegelijkheid vond dat het tijd werd voor een woord wat “vingeren” omschrijft. 

De vraag is dan natuurlijk hoe kom je aan het nieuwe woord voor masturberen? Daarvoor is een competitie in het leven geroepen, waarbij vrouwen de kans kregen om bij te dragen aan de keuze van het nieuwe woord. De Zweedse vrouwen hadden tot zondag 23 november 2014 de tijd om op hun favoriete woord te stemmen. De Zweedse associatie voor seksegelijkheid ontving 1200 e-mails, berichten, brieven en kaarten met daarop bij elkaar 200 suggesties voor de vrouwelijke variaties van masturberen. Later werden er zo’n 40 woorden geselecteerd waarop gestemd kon worden.

Het nieuwe woord voor masturberen

Na heel veel overleg in de associatie werd dan woensdag 17 juni eindelijk bekend gemaakt wat de vertaling van vingeren in het Zweeds zal worden. Het woord voor vingeren in Zweden is geworden: Klittra, zo meld de Russia Today. De Associatie is erg blij met het nieuwe woord, omdat dit het belang van de clitoris bij sexueel plezier onderstreept.

“We hopen dat het publiek het woord gaat gebruiken zodat het slechts een kwestie van tijd is totdat we het in het woordenboek terugzien”, aldus een woordvoerder.

De volgende stap is om ‘klittra’ te laten opnemen in de Zweedse variant op De Dikke Van Dale. Zij hopen dat dit de volgende stap zal worden voor het woord “Klittra” en dat daarmee het taboe van masturbatie onder vrouwen is doorbroken. De eerste stap is gezet, wie weet wat deze Zweedse Assocatie nog meer in petto heeft?

Wat zou jij het beste nieuwe woord voor masturberen vinden? Laat het weten met een comment.

Bron: The Local 

1 reactie

es-je 8 januari 2018 - 19:07

Klitteren… Ik ga even lekker klitteren. Klinkt wel lekker en duidelijk. Echt een vrouwen benaming. Komt geen mannen verwijzing aan te pas.

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy