Meer sex betekent een beter geheugen

door Julia

Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig sex hebben, beter zijn in het onthouden van informatie. Ja, je hoort het goed! Van meer sex krijg je een beter geheugen.

Van een aantal dingen wist je waarschijnlijk al dat ze je helpen met het onthouden van informatie, zoals koffie, want, cafeïne dit houdt je scherp, beweging en dan met name midden op de dag, voor de alertheid, en het eten van vette vis, dit bevat omega 3-vetzuren wat weer zorgt voor een betere concentratie.

Woordenschat

Maar dat meer sex ook kan zorgen voor een beter geheugen, daar had je waarschijnlijk nog niet aan gedacht, ik in ieder geval niet. Hoe dat precies zit? Dat ga ik je nu uitleggen. Onderzoekers van de McGill Universiteit in Amerika hebben een verband gevonden tussen sex en het geheugen. En dan met name als het aankomt op het herkennen van woorden. De vrouwelijke deelnemers van het onderzoek die regelmatig seksueel actief waren, als in penetratie, vertoonden tekenen van een beter verbaal geheugen (geheugen voor woorden en andere informatie) dan de vrouwen die niet zo actief waren tussen de lakens.

Test

Het onderzoek, dat is gepubliceerd in de Archives of Sexual Behavior, werd uitgevoerd met 78 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar. Er werd aan hen een lijst voorgelegd met vragen over hun seksueel gedrag en daarbijbehorende factoren. Na het invullen van deze lijst lieten de onderzoekers de vrouwen naar een computerscherm kijken, waarop bepaalde woorden en foto’s van personen te zien waren. Vervolgens kregen ze een mix te zien van oude en nieuwe foto’s, en werd hen gevraagd om te vertellen welke woorden en beelden ze net daarvoor hadden gezien. Dit met als doel om te kijken in hoeverre ze de woorden en beelden hadden onthouden.

Meer penetratie = beter geheugen

Toen de onderzoekers de resultaten bekeken, kwamen ze tot de ontdekking dat de vrouwen die vaker sex hadden (penetratie), veel beter waren in het onthouden van de woorden en beelden die zij hadden gezien dan de vrouwen die minder actief waren in bed. Penetratie zou de groei van nieuwe hersencellen bevorderen in het werkgeheugen, het gedeelte van je brein waarin woorden, informatie en cijfers worden opgeslagen.

Het onderzoek is alleen gericht op het korte termijn geheugen, maar volgens onderzoeker Jens Pruessner zou het een zelfde soort effect moeten hebben op het lange termijn geheugen. En het wordt nog beter, ook zegt hij dat sex ervoor kan zorgen dat andere cognitieve functies, als navigatie en ruimtelijke oriëntatie verbeteren. De volgende keer kun je het je vriend dus lekker even in zijn gezicht gooien als hij weer zegt dat vrouwen oh zo slecht zijn in navigeren ;)

Bron: Cosmopolitan.com / Beeld: Pinterest

Meer opvallende nieuwtjes:

Orgasme tijdens het sporten

Sperma vergroot de levensduur

De ideale penislengte

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy