Minder lang ongesteld zijn: 5 natuurlijke manieren

door Maaike
0 reactie

Het liefst zijn we allemaal zo kort en min mogelijk ongesteld, maar denkt mother nature daar anders over. Bij de meeste vrouwen duurt een menstruatie tussen de drie en zeven dagen, maar er schijnen een aantal natuurlijke trucjes te zijn om de menstruatiecyclus te verkorten en/of het bloed te verminderen. Het is niet bewezen, maar het proberen kan nooit kwaad!

1. Sporten

Door regelmatig te bewegen, kun je zorgen voor een kortere en lichtere menstruatie. Beweging versterkt je bekkenbodemspieren en kan onregelmatige menstruatie verbeteren, maar ook helpt het doordat het (op langere termijn) de hoeveelheid vet rond de eierstokken en andere organen, vermindert.

2. Sex, sex, sex

Er zijn veel tegenstrijdigheden of een potje sex nou wel of niet de menstruatieperiode verkort, maar dat je je er beter door gaat voelen is een feit. Sommige vrouwen zeggen dat een orgasme hun menstruatiekrampen verlicht en dat het samentrekken van de baarmoeder soort verzachtende massage is. Bovendien kun je, wanneer je een sponstampon indoet, gewoon 'schoon' sexen. Zie jij (of je partner) een bloederige vrijpartij écht niet zitten? Geen zorgen. Solosex is ook een ideaal medicijn. Worth a try, right?

menstruatie verminderen

3. Drink genoeg

Dat je zo'n één tot twee liter water per dag moet drinken is misschien oud nieuws, maar wat je misschien nog niet wist is dat veel water drinken ook bij kan dragen aan een gezonde cyclus. Beter gehydrateerd zijn zorgt ervoor dat je lichaam zich sneller ontdoet van gifstoffen en dat betekent minder bloedverlies

4. De kuisboombes

De kuisboombes is tijdens je menstruatie een walhalla besje voor jouw lichaam. De kuisboombes heeft namelijk invloed op je progesteron niveau. Een laag progesteron niveau in jouw lichaam kan leiden tot heftige(re) menstruatie. Door hormonen van de kuisboombes in te nemen, zal het progesteron niveau beter in balans zijn wat er weer voor kan zorgen dat jouw menstruatieweek minder lang duurt!

menstruatie verkorten

5. Menstruatiecups

Wat ook schijnt te helpen is om je tampons te vervangen voor de menstruatiecup. Vooral als je last hebt van een erg heftige en/of lange menstruatie, is het zeker de moeite waard om eens over te stappen naar dit duurzame alternatief. Veel vrouwen die gebruik maken van herbruikbare menstruatieproducten, zeggen een lichtere en/of kortere menstruatieperiode te ervaren.

Meer over menstrueren:

12 vrouwen over de grappigste reden waarom ze huilden tijdens hun menstruatie

Waarom je altijd zo geil bent tijdens je menstruatie

Maandverband en tampons zijn noodzaak, geen luxe

Bron: Ze.nl, WikiHow | Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy