Met dit stappenplan krijgen jullie weer zin in sex

door Anna

In het begin lijkt het wel of jullie niet van elkaar af kunnen blijven. HET gebeurt dan ook overal waar het maar kan. Maar hoe langer jullie samen zijn, des te meer de sleur erin begint te raken… What to do?

Voor veel koppels is dit inmiddels de harde werkelijkheid geworden. Herken jij je hierin en kan jullie sexleven wel een boost gebruiken? Dan is ‘sensate focusing’ misschien wat voor jullie! En het is nog wetenschappelijk onderbouwd ook! Zo krijgen jullie weer zin in sex:

De onderzoekers Masters en Johnson bedachten een stappenplan waarbij mensen zich vooral moeten concentreren op wat het lichaam voelt (‘sensate focus’). Natuurlijk spelen bij het weer zin in sex krijgen ook veel andere aspecten mee. Naast de lichamelijke ervaring zijn gevoelens en gedachten over de ervaring natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Maar je moet ergens beginnen en vaak is het onderwerp al eens ter sprake gekomen. Het stappenplan van Masters en Johnson is daarom een fijne houvast om de eerste stap te nemen om de sleur in jullie relatie voorgoed te doorbreken. En guess what… het is nog fun ook!

Door in de eerste paar stappen de aandacht te leggen op het onthouden van sex, wordt uiteindelijk alleen maar meer lust gewekt. En dus weer zin in sex!

Stap 1: Helemaal niets

Stap 2: Alleen zoenen

Stap 3: Zoenen, voelen, strelen, maar niet meer. Én de kleren blijven aan

Stap 4: Bevredigen en orale sex

Stap 5: Penetratie. Maar kort en het doel is niet om tot een orgasme te komen

Stap 6: All the way! Jullie hebben nu wel lang genoeg gewacht en de spanning goed opgebouwd. Als het goed is hebben jullie weer zin in sex en vooral weer zin in elkaar!

 

Enjoy!

Bron: School of Life

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy