Mijn nieuwe vlam is besneden. Wat moet ik wel of juist niet doen? – VrijVraag #85

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel heeft Marjolein het over de do's en don'ts bij een besneden penis.

"Mijn nieuwe vlam is besneden. Ik weet niet goed wat ik wel en niet moet doen. Heb je advies?"

Vraag het hem

Wees vooral niet bang. Niet bang om iets nieuws of anders te leren en om te communiceren. De besneden penis zal, net zoals bij de onbesneden penis, hoogstwaarschijnlijk a man’s best friend zijn. Je nieuwe vlam zelf zal je alles kunnen vertellen over wat je bij hem wel en niet moet doen. Zoals ieder mens verschillend is en verschillende dingen lekker vindt, zal dat hier ook gelden. Ook tussen besneden mannen zal genoeg verschil zitten wat betreft de de do’s en don’ts. Vraag het hem dus vooral als je twijfelt of je onzeker voelt! Voelt dat knullig? Bedenk maar dat het voor de ander ook opwindend kan zijn om aan te geven wat je moet doen!

Hoe en waarom?

Bij een besneden penis is de voorhuid, de huid die normaal over de eikel heen schuift ter bescherming maar ook voor seksuele stimulatie, (gedeeltelijk) weggesneden. De eikel is dus naakt en vaak kun je de what's-in-a-name Corona (de rand van de eikel) duidelijk zien. Ook het Frenulum (het toompje dat de eikel en de voorhuid verbindt), kan geheel of gedeeltelijk verwijderd zijn.

Mannen worden vaak uit religieus of hygiënisch oogpunt besneden. Daarnaast is er nog een medische reden: Phimosis. Dat is een te strakke of nauwe voorhuid, waardoor de voorhuid niet over de eikel geschoven kan worden of vastzit. Als het voorzichtig losmaken met behulp van glijmiddel niet helpt, kan er voor een operatie gekozen worden.

Steeds vaker ook, wordt de voorhuid uit cosmetisch oogpunt weggesneden. Deze mannen vinden dit mooier dan overtollig huid over de penis. Of ze vinden het er geil uitzien dat hun eikel bloot ligt.

Lekker soppen

Zijn er dan helemaal geen algemene adviezen? Zeker wel. Sowieso is het voor mannen vaak lekker wanneer de penis vochtig wordt gestimuleerd. En voor besneden mannen geldt dit vaak nog meer. Het ontbreken van de voorhuid maakt dat het wat droger en minder soepel is. Dus bij orale bevrediging of (zeker bij) handwerk: zorg voor genoeg nattigheid met behulp van speeksel of glijmiddel. Kijk daarnaast uit met hard trekken (of pijpen) op zoek naar huid, want die is er niet.

Wat je ook kan proberen is om twee handen te gebruiken als kommetjes en de penis daar doorheen te laten glijden. Soms helpt het om alleen aan de basis van de penis te stimuleren met de hand. Vraag anders of hij dit voor kan doen, of je hierbij helpt. Vrouwen – en dit klinkt misschien niet zo leuk – staan over het algemeen nu eenmaal niet bekend om hun trekkunsten. Logisch ook, mannen worden ongeveer geboren met hun penis in hun hand.

Het toompje (de aanhechting) kan, als deze er nog is, ook gevoelig zijn. Voor sommigen zal het juist plezierig zijn om te stimuleren, maar voor anderen kan het wellicht TE gevoelig zijn. Wederom een kwestie van proberen en communiceren dus.

Langer plezier!

Doordat de eikel van een besneden penis bloot ligt wordt hij in het dagelijks leven meer blootgesteld aan bijvoorbeeld textiel en dergelijke. Er zit vaak een dikkere hoornlaag (lees eelt) op, waardoor de eikel vaak minder gevoelig is dan bij een onbesneden penis. Het zou dus kunnen zijn dat hij minder snel klaarkomt en meer prikkeling nodig heeft. Wat misschien wel een pluspunt is voor de duur van de seks en voor jouw eigen plezier!

Meer VrijVragen:

Ik word heel nat tijdens de sex, wat kan ik daaraan doen?

Hoe kan ik zijn orgasme uitstellen?

Hoe kun je klaarkomen door penetratie?

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy