Mijn vriend weigert mij te beffen, wat nu? – VrijVraag #74

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel vertelt Marjolein over het belang van geven en nemen bij orale sex.

Mijn vriend wil niet beffen. Ik zou dat wel willen, wat kan ik doen? – Michelle (20)

Geven en nemen

Als hij wel wil dat jij hem pijpt: maak het dan uit. Wil je geen punt achter de relatie zetten en ook oraal bevredigd door hem worden, dan is het belangrijk dat hij dat verlangen gaat hebben. Praat erover: benoem vooral wat je graag wil. Wie weet is dat alles wat nodig is om het voor elkaar te krijgen. Hij weet niet dat jij dit wilt of denkt dat jij het niet lekker vindt.

Stuit je op wat weerstand? Zoek dan uit waar dat vandaan komt. Een paar mogelijke opties:

  1. Hij weet niet dat orale sex ook sex is en dat dit een mogelijkheid is
  2. Hij vindt het smerig of onhygiënisch
  3. Hij kan het niet en is onzeker (dus dan maar niet)
  4. Hij ziet het als vernederend om met zijn hoofd naar beneden te gaan (eh nogmaals: uitmaken)
  5. En nog een laatste (pijnlijke): misschien heeft je hygiëne wat meer aandacht nodig.

Beffen niet hygiënisch?

Gelukkig kun je aan dat laatste meestal wat doen, als dit echt zo is tenminste (een vagina ruikt nooit naar roosjes). Zorg bijvoorbeeld dat je eerst doucht of onderzoek waardoor het minder hygiënisch bij je is. Misschien is er sprake van een schimmelinfectie of afwijkende afscheiding. In dat geval moet je bij je huisarts langs.

Als hij het idee niet hygiënisch of ‘vies’ vindt, dan kan het een kwestie zijn van wennen. Laat het hem een aantal keren proberen en merken dat het voor jou plezierig is dat veranderen. Dealen en er over heen zetten. Als hij onzeker over prestaties, dan is er genoeg lees- en kijkvoer over hoe orale sex moet (juiste druk en bewegingen). Het is belangrijk dat hij veel oefent. Aan jou de taak om goed aan te geven wat jij wel en niet prettig vindt, zodat jullie er samen wat leuks en lekkers van maken. Belangrijk: houd het positief en kraak niet af. Je kunt het ook spelenderwijs opbouwen door een spel ervan te maken of eetbare body chocolate te gebruiken (of sushi à la Sex and the City) om zijn mond naar je geslachtsdelen te leiden.

Misschien kun je verschillende orale standjes proberen, om zo te ontdekken bij welke posities hij zich wel prettig voelt. Je kan altijd nog voorstellen om face sitting te proberen. Jij gaat dan boven zijn gezicht hangen. Dan kun je hem gelijk helpen met de juiste bewegingen door mee te bewegen! En als allerlaatste troef: hij oraal bevredigd worden = jij oraal bevredigd worden.

Culturele verschillen

Niet in elke cultuur is orale sex gewoon of een onderdeel van het seksueel repertoire. Veel culturen zien alleen voorplantingssex (penis-in-vagina-sex) als sex en andere handelingen zoals orale sex niet. De Creoolse cultuur heeft reinheid hoog in het vaandel en de vagina is niet rein vanwege het uitstoten van afvalstoffen en menstruatie, maar ook veel Creoolse jongeren zien het als iets niet hygiënisch. Winti geloven er in dat orale sex, vooral bij mannen, ervoor zorgt dat je spirituele klachten afnemen. Bij de Romeinen vroeger was orale sex schandelijker dan anale sex. Vanwege de geslachtsdelen die als onrein werd gezien. Chinese leer ziet orale sex weer als weerspiegelt het geestelijke bevrediging en levenskracht. Als je naar Nederlands onderzoek kijkt (Rutgers,2017) van nu geeft 71% van de mannen tussen de 18-80 jaar eens orale sex te hebben gehad tegenover 77% van de vrouwen tussen de 18-80 jaar. Toch 20-30% niet!

Wat als hij na het opvolgen van bovenstaande tips nog niet overtuigd is? Je kunt ook accepteren dat hij dit niet bij jou wil doen en de rest van de relatie hier genoegen meenemen. Maar als je weet wat je mist, wordt dat misschien lastig.

Stel je VrijVraag aan Marjolein!

Meer VrijVragen:

Hoe zorg je ervoor dat anale sex niet pijn doet

Mijn vriendin kan zich niet concenteren tijdens de sex, hoe help ik haar?

Hoe kom ik aan mijn trekken als mijn partner minder zin heeft dan ik?

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy