Deze Nederlandse namen krijgen de meeste likes op een datingsite

door Julia

Je zou het misschien niet verwachten, maar je naam is bepalend als het aankomt op aantrekkelijkheid. Dit zijn de twintig populairste mannen- en vrouwennamen volgens datingsite Pepper.

In opdracht van het RTL-programma Editie NL zette de datingsite een onderzoek op waarin zij keken naar voornamen die de meeste likes kregen en drie keer raden wie er in de top drie van de vrouwen staat…

Eerste indruk

Lotte staat op de tweede plek van populairste namen op de Nederlandse datingsite. Ja, dat is voor ons natuurlijk geen verrassing. Een leuke bevestiging is het wel. En waarom heeft een naam nou zo veel invloed op hoe aantrekkelijk je gevonden wordt? Maarten van der Meer, namendeskundige, legt uit: “Dit komt, omdat naast een foto de naam vaak de eerste informatie is die je over een persoon krijgt.”

Mannen versus vrouwen

De vrouwennamen die de meeste likes krijgen volgens Pepper is als volgt:

 1. Tessa
 2. Lotte
 3. Fleur
 4. Anouk
 5. Suzanne
 6. Lieke
 7. Rianne
 8. Eline
 9. Lisette
 10. Lisanne

Zit jouw naam ertussen?

Wij vinden het wel opvallend dat er vier namen met de letter L beginnen; Lotte, Lieke, Lisette en Lisanne en zeven van de tien namen op een E eindigen. Bekt misschien lekker? En wat er ook uitspringt is dat het allemaal echte Hollandse namen zijn, terwijl Nederland inmiddels toch behoorlijk multiculti is.

 

Bij de mannen idem ditto:

 1. Roel
 2. Wouter
 3. Arjan
 4. Bram
 5. Martijn
 6. Sander
 7. Thijs
 8. Stephan
 9. Maurice
 10. Ruud

Heb jij je partner leren kennen via een datingsite? Was zijn voornaam ook een van de aspecten die je aantrekkelijk aan hem vond? Laat het me weten in de comments!

Dit is een nieuwtje van even geleden, maar wij voelden ons zo aangesproken – dat begrijp je – dat we het niet wilden overslaan.

Vind de datingsite die bij jou past via onze datingsitevergelijker.

 

Bron: EditieNL / Beeld: Pinterest

Meer over dating:

Bewezen: waarom mannen in gelukkige relaties toch vreemdgaan

Datingapp doet backgroundcheck

De beste openingszin op datingapps is

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy