By 

Aha! Daarom worden polyamoreuze mensen dus nooit jaloers


Vraag jij je ook weleens af hoe polyamoreuze mensen omgaan met jaloerse gevoelens? Dat is dan toch een behoorlijke uitdaging lijkt me. Maar wat blijkt nou, er zit dus een heel logische reden achter.

Elisabeth Sheff, relatiecoach en schrijfster van het boek ‘The Polyamorists Next Door’ doet al jarenlang onderzoek naar polygamie en de bijbehorende emoties, zoals jaloezie.

Resistent

Volgens Elisabeth zijn sommige mensen, simpel gezegd, gewoon resistent: ‘Ze worden als het ware nooit jaloers, ze kennen dat gevoel niet’. En dat is bij een aantal zo sterk, legt Elisabeth uit, dat ze ook niet begrijpen waarom anderen mensen die emotie wel hebben. Als je er zelf niet bij bent, waarom zou je je dan druk maken om wat de ander wel of niet doet? Zo stellen ze. Dat kan volgens Elisabeth ook te maken hebben met het feit dat jaloezie nog niet is getriggerd bij polyamoreuze mensen. ‘Ze hebben het juiste moment nog niet meegemaakt, je kan van heel veel verschillende dingen jaloers worden voor de een is dat een relatie of partner voor de ander kan iets totaal anders dat gevoel triggeren’.

 

Voors- en tegens

Uit de studie van Elisabeth blijkt ook dat er een aantal polyamoreuze mensen wel te maken heeft gehad met jaloerse gevoelens, maar dat zij hier beter mee om kunnen gaan. Ze vinden namelijk dat het niet opweegt tegen de voordelen van een niet-monogame relatie. Ze zorgen ervoor dat de jaloezie niet de overhand neemt en ze leggen de focus op de voordelen. ‘Zo geeft polyamorie je de mogelijkheid om tijd door te brengen met anderen’ Bijvoorbeeld als je partner weg is voor zijn werk, of tijdelijk in het buitenland zit. Dat geldt ook voor Elisabeth: ‘Ik reis veel voor mijn werk en dat betekent dat mijn vrouw vaak alleen thuis achterblijft. Daar heeft ze het best moeilijk mee, dus ik vind het prima als ze er dan voor kiest om gezelschap op te zoeken. Zo voel ik me ook minder schuldig’. Tja, er zit wat in, maar gezelschap is natuurlijk een beetje vaag. Want gezelschap is ook het opzoeken van vrienden, of familie. Maar in dit geval gaat het echt om een partner waar je ook intiem mee bent.

 

Variatie

Maar ook als het gaat om sex zit er een groot voordeel aan, zo vertelt Elisabeth dat polyamoreuze relatie de oplossing is als je allebei een andere voorkeur hebt op sexgebied: ‘Het is niet gezegd omdat je iemand gevonden hebt, waarmee je de rest van je leven mee wilt doorbrengen, dat je ook dezelfde sexuele voorkeuren hebt. Misschien hou jij wel van een rollenspel, maar je partner helemaal niet. Of verschilt jullie libido enorm van elkaar. In dat geval is een polymoreuze relatie de oplossing. Zo krijgt iedereen wat hij of zij wil’.

 

En mochten de jaloerse gevoelens toch naar boven komen, dan wordt er over gepraat: ‘Mijn onderzoek wijst uit dat polyamoreuze mensen vaak opener zijn. Ze communiceren beter. Als iemand toch jaloers wordt zullen ze er veel sneller over praten met elkaar, zodat er niets wordt opgekropt’.

 

Bron: Business Insider
Beeld: Pinterest

 

Meer over jaloezie:

Dit zijn de 4 geheimen van een gelukkige relatie

Porno kijken beledigend voor je vriend(in)? Mannen en vrouwen geven hun mening

Eerste hulp bij jaloers zijn in een relatie

Julia
About me

Julia is een nieuwsgierige journaliste die alles uitzoekt wat wij vrouwen willen weten op het gebied van sex en body. Ze deelt graag de laatste sexnieuwtjes, de beste verleidingstacktieken en haar persoonlijke ervaringen met je.

YOU MIGHT ALSO LIKE

bindingsangst vrouw signalen (1)
Zo herken je of je bindingsangst hebt
November 06, 2018
millenial-liefde
Millenial liefde #9: Weekend weg met een stout randje II
October 29, 2018
sterrenbeeld date
It’s all in the stars: Jouw ideale date volgens je sterrenbeeld
October 16, 2018
millenial-liefde
Millenial liefde #8: Weekend weg met een stout randje I
October 15, 2018
open relatie beginnen
Ik wil graag een open relatie, hoe stel ik dit voor aan mijn partner? – VrijVraag #20
October 12, 2018
Zo wordt een lange afstandsrelatie een succes: tips van 9 vrouwen
October 09, 2018
6 tekenen dat je nog niet over je ex heen bent
September 23, 2018
zomerliefde-lexa
Zoveel zomerliefdes strandden al na een halfjaar
August 25, 2018
Hoe weet je of hij je leuk vindt?
Waarom het zo moeilijk is om te zien of iemand je echt leuk vindt
August 21, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *