Het zien van een vrouw in badkleding maakt vrouwen onzeker

door Julia

Het mooie weer en de warme temperaturen betekenen ook; paraderen op het strand in je bikini. Maar voor veel vrouwen is dit helaas niet het geval. Uit onderzoek van Ze.nl blijkt namelijk dat 50% van de vrouwen onzeker wordt, als zij een andere vrouw in badkleding zien.

Online magazine Ze.nl deed hun zogeheten Summerbody Onderzoek, waarin zij 1700 lezeressen vroegen naar hun mening over badkleding.

Kritische blik

De aanblik van andere vrouwen in bikini of badpak wekt bij veel vrouwen onzekerheid op, maar liefst 50% van de lezeressen geeft dit aan. Sommige vrouwen vinden het zelfs zo lastig om te zien, dat ze openbare plekken om die reden gaan vermijden; 28% gaat hierdoor niet naar het zwembad of strand. Ze voelen zich bekritiseerd en dat zit niet alleen maar in hun hoofd, zo bevestigd het onderzoek. Meer dan de helft van de vrouwen zegt dat zij met een kritische blik naar een andere vrouw in badkleding kijken. Hieruit blijkt dat de vrouwen de mening van anderen, met name vrouwen, heel belangrijk vinden, maar toch geeft 90% aan dat ze er vooral voor zichzelf mooi uit wil zien in een bikini of badpak. In de tweede plaats doen zij het voor hun partner (60%) en 42,5% doet het voor anderen in het openbaar.

Als er een dikker persoon in badkleding naast hen ligt, voelt 50% zich beter over haar lichaam

Het meest trots op de borsten

Ondanks de onzekerheid zijn de vrouwen wel tevreden over hun lichaam, vooral over de borsten zijn de vrouwen wel te spreken; de helft zegt hier blij mee te zijn en 20% is er heel blij mee. Daarop volgen de billen en het derde lichaamsdeel waar de lezeressen positief over zijn, zijn de benen. De buik daarentegen wekt veel ontevredenheid op; 25% van de vrouwen is er helemaal niet blij mee.

De bikini op nr. 1

De trend van deze zomer mag dan wel het badpak zijn in allerlei vormen en kleuren, driekwart van de vrouwen ligt het liefst te bakken in haar bikini. Hoe ontevreden ook, de buik verbergen doen ze dus niet. Maar dat betekent nu ook weer niet dat de vrouwen hun bikinibody gaan showen op Instagram of Facebook. Negen op de tien vrouwen vindt het niet nodig om in bikini op social media te staan. Van de lezeressen die zeiden dat ze zeer tevreden waren over hun lichaam, wil maar 12% een bikinifoto op social media. Maar, zo laat 19 procent weten, als haar lichaam goed op de foto staat kan het wel. Of als de foto alleen zichtbaar is voor vrienden (10%). Dit heeft overigens niks te maken met de onzekerheid over het zien van andere vrouwen in badkleding, op Instagram of Facebook. Gelukkig zijn er minder vrouwen (31%) die onzeker worden van al die perfect ogende bikinbody’s op met name Instagram.

Hoe denk jij hierover? Vind je het moeilijk of juist helemaal niet om andere vrouwen in bikini of badpak te zien? En waarom? Geef je mening onder in de comments of op Facebook.

Bron: Ze.nl

Meer onderzoeken vind je hier:

Bewezen: waarom mannen in gelukkige relaties toch vreemdgaan

In deze steden hebben vrouwen de beste sex

Het zien van plus-size vrouwen is goed voor de mentale gezondheid

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy