By 

De meest gebruikte excuusjes van vreemdgaande mannen


De gedachte spookt bij elke vrouw met een relatie van tijd tot tijd door haar hoofd: ‘Zou hij vreemdgaan? Hij werkt de laatste tijd wel vaak over. En nu ik er over nadenk is hij de laatste tijd ook afstandelijk’. Natuurlijk is het in negen van de tien keer niet het geval en gaan de gedachtes vanzelf weer weg. In bepaalde gevallen zijn er zeker signalen die betekenen dat hij buiten de pot piest. Houd je oren open: dit zijn de smoesjes die vreemdgaande mannen het vaakst gebruiken.

Datingsite voor vreemdgangers, Ashley Madison, deed onderzoek onder 1.500 mannelijke leden. Uit de resultaten bleek wat cheaters tegen hun geliefde zeggen wat ze aan het doen zijn terwijl ze iets/iemand anders aan het doen zijn. Dit zijn ze:

“Ik ga naar de sportschool.”

Zegt-ie vaak dat hij naar de sportschool gaat, maar zijn de resultaten er niet naar… opletten! Volgens het onderzoek gebruikt 9 procent de gym als een smoesje.

“Ik ga wat met mijn collega’s doen vanavond.”

Na werk nog even een paar uurtjes borrelen, wie doet dat niet af en toe? Van de vreemdgaande respondenten gebruikt 14  procent dit als smoesje terwijl ze eigenlijk met een ander verstrengeld liggend.

“Ik heb een zakenreisje.”

Het cliché der vreemdgaan-smoezen zit er ook in: het zakenreisje. In films is dit bij uitstek dé smoes, gezien de man de vrijheid heeft om een heel weekend te liggen rollebollen met een ander. In real life gebruikt 15 procent deze dekmantel.

“Ik ga op stap met mijn vrienden.”

Dit excuus staat op nummer twee. Bijzonder, want het lijkt ons vrij gemakkelijk als vriendin om even bij zijn vrienden te checken hoe het zit. Dan hebben de Ashley Madison-leden blijkbaar vrienden die hun buitenechtelijke avontuurtjes steunen. Lekker classy, mannen!

“Ik moet overwerken.”

Op nummer één staat de overwerk-smoes. Iedereen moet wel eens overwerken, toch? Een prima cover up en hij lijkt nog een harde werker ook. De waarheid kan zijn dat zijn baas niet degene is die in zijn nek hijgt, maar zijn minnares.

Disclaimer: Dat hij gaat stappen met vrienden of collega’s en wel eens overwerkt, betekent niet gelijk dat hij je bedriegt. Probeer niet gelijk jaloers te worden, dat werkt namelijk alleen maar averechts. Vertrouwen is het belangrijkst in een relatie dus houd je hoofd koel.

Meer over vreemdgaan:

Dit is wat vreemdgaan mentaal en fysiek met je doet

Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?

Bewezen: Waarom mannen in gelukkige relaties toch vreemdgaan

Bron: Cosmopolitan / Beeld: Pinterest
Lotte
About me

LotteLust is gemaakt voor vrouwen om over sexualiteit te leren, amuseren en fantaseren. Lotte maakt sex bespreekbaar en doet dit op een open, herkenbare, maar altijd classy manier.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LHBTQIA+: wat betekent het?
August 02, 2018
Mannen vs vrouwen: Eisen in de liefde
July 14, 2018
10 originele date ideeën die niet saai zijn
July 12, 2018
geen zin in sex
Deze smoesjes gebruiken mannen als ze geen zin in sex hebben
June 15, 2018
goedmaaksex
Waarom goedmaaksex de lekkerste soort sex is
June 09, 2018
lange-relatie-hoe-vaak-sex (1)
10 mannen en vrouwen in een lange relatie over hoe vaak ze het doen
June 07, 2018
vrouwen sneller verliefd
Waarom vrouwen sneller verliefd worden na de sex dan mannen
May 10, 2018
relatie overspel
Kan een relatie overspel overleven? Ons panel reageert
May 07, 2018
relatie verbreken
Dit is waarom mei de break-up-maand is
May 03, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *