By 

De meest gebruikte excuusjes van vreemdgaande mannen


De gedachte spookt bij elke vrouw met een relatie van tijd tot tijd door haar hoofd: ‘Zou hij vreemdgaan? Hij werkt de laatste tijd wel vaak over. En nu ik er over nadenk is hij de laatste tijd ook afstandelijk’. Natuurlijk is het in negen van de tien keer niet het geval en gaan de gedachtes vanzelf weer weg. In bepaalde gevallen zijn er zeker signalen die betekenen dat hij buiten de pot piest. Houd je oren open: dit zijn de smoesjes die vreemdgaande mannen het vaakst gebruiken.

Datingsite voor vreemdgangers, Ashley Madison, deed onderzoek onder 1.500 mannelijke leden. Uit de resultaten bleek wat cheaters tegen hun geliefde zeggen wat ze aan het doen zijn terwijl ze iets/iemand anders aan het doen zijn. Dit zijn ze:

“Ik ga naar de sportschool.”

Zegt-ie vaak dat hij naar de sportschool gaat, maar zijn de resultaten er niet naar… opletten! Volgens het onderzoek gebruikt 9 procent de gym als een smoesje.

“Ik ga wat met mijn collega’s doen vanavond.”

Na werk nog even een paar uurtjes borrelen, wie doet dat niet af en toe? Van de vreemdgaande respondenten gebruikt 14  procent dit als smoesje terwijl ze eigenlijk met een ander verstrengeld liggend.

“Ik heb een zakenreisje.”

Het cliché der vreemdgaan-smoezen zit er ook in: het zakenreisje. In films is dit bij uitstek dé smoes, gezien de man de vrijheid heeft om een heel weekend te liggen rollebollen met een ander. In real life gebruikt 15 procent deze dekmantel.

“Ik ga op stap met mijn vrienden.”

Dit excuus staat op nummer twee. Bijzonder, want het lijkt ons vrij gemakkelijk als vriendin om even bij zijn vrienden te checken hoe het zit. Dan hebben de Ashley Madison-leden blijkbaar vrienden die hun buitenechtelijke avontuurtjes steunen. Lekker classy, mannen!

“Ik moet overwerken.”

Op nummer één staat de overwerk-smoes. Iedereen moet wel eens overwerken, toch? Een prima cover up en hij lijkt nog een harde werker ook. De waarheid kan zijn dat zijn baas niet degene is die in zijn nek hijgt, maar zijn minnares.

Disclaimer: Dat hij gaat stappen met vrienden of collega’s en wel eens overwerkt, betekent niet gelijk dat hij je bedriegt. Probeer niet gelijk jaloers te worden, dat werkt namelijk alleen maar averechts. Vertrouwen is het belangrijkst in een relatie dus houd je hoofd koel.

Meer over vreemdgaan:

Dit is wat vreemdgaan mentaal en fysiek met je doet

Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?

Bewezen: Waarom mannen in gelukkige relaties toch vreemdgaan

Bron: Cosmopolitan / Beeld: Pinterest
Lotte
About me

LotteLust is gemaakt voor vrouwen om over sexualiteit te leren, amuseren en fantaseren. Lotte maakt sex bespreekbaar en doet dit op een open, herkenbare, maar altijd classy manier.

YOU MIGHT ALSO LIKE

bindingsangst vrouw signalen (1)
Zo herken je of je bindingsangst hebt
November 06, 2018
Sexy verhaal: Verboden lust op de werkvloer
November 04, 2018
millenial-liefde
Millenial liefde #9: Weekend weg met een stout randje II
October 29, 2018
sterrenbeeld date
It’s all in the stars: Jouw ideale date volgens je sterrenbeeld
October 16, 2018
millenial-liefde
Millenial liefde #8: Weekend weg met een stout randje I
October 15, 2018
Zo wordt een lange afstandsrelatie een succes: tips van 9 vrouwen
October 09, 2018
seksueel grensoverschrijdend gedrag
Mijn vriend dreigt het uit te maken als ik hem niet elke dag laat klaarkomen, wat nu? – VrijVraag #18
September 28, 2018
6 tekenen dat je nog niet over je ex heen bent
September 23, 2018
slapen na sex
Waarom veel mannen meteen knock-out gaan na de daad
September 10, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *