By 

Waarom de meeste relaties tegenwoordig falen volgens een psycholoog


Relaties zijn zwaar, altijd al geweest. Geen relatie gaat vanzelf, je moet er elke dag aan werken. Helaas gaat dat niet altijd van een leien dakje. De feiten liegen er niet om. Eén derde van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Voor de zogeheten ‘millenials’ onder ons, lijkt een ‘normale’, monogame relatie bijna een wereldwonder. De laatste jaren zijn casual sex, open relatie en friends with benefits de nieuwe trends op het gebied van de liefde. Gooien we tegenwoordig sneller de handdoek in de ring? Moeten we de schuld geven aan de verleiding van datingapps? Of zijn we gewoon egoïstisch geworden? Een professor psychologie deelt zijn professionele mening.

We zijn te idealistisch, dat is de conclusie van Eli Finkel, professor bij Northwestern University in de Amerikaanse staat Illinois. Zijn nieuwe boek ‘The All-Or-Nothing Marriage’ is gewijd aan het onderzoek relaties en huwelijken.

We zouden veel te veel verwachten van onze romantische relaties. Voor geluk in de liefde en lange relaties zouden we onze standaarden drastisch moeten verlagen.

Tegenstrijdigheid

Ik denk dat moderne dating een grote tegenstrijdigheid heeft. Aan de ene kant willen we gemakkelijk aan sex en relaties komen via datingapps als Tinder. Je hoef maar in je vingers te knippen of je hebt een man/vrouw in je bed liggen. Aan de andere kant hopen we stiekem dat hij of zij zich tot transformeert in een prins op het witte paard die je het hof maakt waarbij je je #couplegoals kan bereiken. Het gebeurt wel dat Tinderdates en friend with benefits eindigden in lange relaties maar dat geluk heeft niet iedereen.

Bevestiging

Professor Finkel gelooft dat de verwachtingen van een huwelijk de afgelopen honderd jaar is veranderd door toegevoegde sociale druk vanwege culturele veranderingen. Naast het houden van elkaar, wordt er tegenwoordig ook gehoopt dat onze partner ons helpt om persoonlijk te groeien. Finkel legt uit de mensen vaak leunen op hun man of vrouw om zich competent, ambitieus en aantrekkelijk te voelen. De prof gelooft dat dit te veel druk op de relatie legt. “De veranderende oorsprong van de verwachtingen van het huwelijk zorgen ervoor dat meer huwelijken teleurstellend zijn”, legt Finkel uit.

Herken je hierin stiekem wel iets van jezelf? Onthoud dat je vriend/vriendin of man/vrouw ook maar een mens is en give them a break. Plan gewoon quality time is met je geliefde, maar ook tijd voor jezelf.

Wat vind je van de uitspraken? Ben je ermee eens of is de reden voor het moderne datingdrama volgens jou iets anders? Deel je mening in een comment hieronder.

Meer over daten en relaties:

Vijf tekenen dat hij ongelukkig is in jullie relatie

Belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten

Dit is dé reden waarom mannen een lange relatie beëindigen

Beeld: Pinterest
  • 4 October 2017
  • 0
Lotte
About me

Lotte is jouw sexy vriendin die helemaal in touch is met haar sexualiteit.

YOU MIGHT ALSO LIKE

seksrelatie regels (1)
Een seksrelatie: hoe werkt dat?
February 19, 2018
wijsheden liefde
15 wijsheden over de liefde die elke vrouw moet weten
February 09, 2018
eerste date
De Eerste Date #6: ‘Het was zo gezellig dat we de tijd vergaten’
January 26, 2018
valentijnsdag ideeën dingen om te doen
Valentijnsdag ideeën: 26 dingen om te doen met je geliefde
January 23, 2018
de eerste date 5
De Eerste Date #5: “Hij was zelfs knapper in het echt!”
January 19, 2018
bedrogen voordeel
Ben je ooit bedrogen? Daar zit blijkbaar een voordeel aan…
January 15, 2018
eerste date
De Eerste Date #4: “Vanaf de eerste blik waren de zenuwen weg!”
January 12, 2018
eerste date lexa 2
De Eerste Date #2: “Dit gevoel heb ik nog nooit gehad tijdens een afspraakje!”
December 29, 2017
je vriend
Zo deal je met een vrouw die met je vriend flirt
December 14, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *