By 

Shocking! Dit is het gevaarlijkste sexstandje


Je kent het wel, je probeert een nieuw sexstandje uit maakt een misstap en bam daar lig je op de grond. Geschaafde elleboog of een verstuikte elleboog, maar het kan ook veel erger… Stel je voor het gaat er zo wild aan toe dat het uiteindelijk resulteert in een penisbreuk. Ai. Voorkomen is beter dan genezen dus, lees snel verder: Dit is het gevaarlijkste sexstandje.

 

In de kop van dit artikel heb ik gezet: ‘Shocking!’ en daarmee doel ik niet op een penisbreuk, hoewel dat natuurlijk best shocking is, maar nee ik heb het over het sexstandje waarmee je de grootste kans hebt op een penis fractuur. Want dat is een positie die veelvuldig uitgevoerd wordt, bij vele favoriet is, en waar je het dus totaal niet van verwacht.

 

Op z’n…

Ja, je leest het goed, op z’n hondjes oftewel doggy style is het gevaarlijkste sexstandje dat er bestaat. Uit onderzoek, dat werd gepubliceerd in de International Journal of Impotence, blijkt namelijk dat het uitvoeren van de doggy style positie, de meest voorkomende oorzaak was van penisbreuk. De onderzoekers observeerden 90 mannelijke patiënten waarbij er een scheurtje in hun penis was ontdekt en een blauwe plek op het geslachtsdeel zelf, en wat bleek? Eenenveertig procent van de mannen had net daarvoor sex gehad op z’n hondjes! Dit maakt het dus de gevaarlijkste positie in bed. Op nummer twee staat, ook geliefd bij velen, het missionaris standje.

 

Penisbreuk

Wat is nou precies een penisbreuk vraag je je misschien af. Wij leggen het je uit. Penisbreuk ontstaat doordat de penis dubbelklapt. Dus als de man de vrouw wil penetreren maar in plaats van dat de (stijve) penis in haar vagina gaat, stoot hij tegen haar billen en vouwt als het ware dubbel. Ja dat is zo pijnlijk als het klinkt. Hierdoor breekt de zogenoemde tunica albuginea, een stevig membraan dat de twee zwellichamen omsluit en een stevige erectie mogelijk maakt als die zwellichamen zijn gevuld met bloed. Als beide zijn geraakt kan er ook schade ontstaan aan de plasbuis.

 

Maak je geen zorgen, dit betekent niet dat je nooit meer doggy style of missionaris kunt doen. Schade aan het mannelijk geslachtsdeel ontstaat meestal als de sex heel heftig en ongecontroleerd is. Er wordt niet goed opgelet of het gaat allemaal iets te ruw. Wees dus gewoon voorzichtig de volgende keer dat je deze positie uitvoert, en dan is er niks aan de hand.

 

Bronnen: Mens en gezondheid, Nature journal
Beeld: Pinterest

Meer opvallend nieuws:

Waarom de meeste relaties tegenwoordig falen, volgens een psycholoog

Deze manier van afwijzen is het pijnlijkst

Zoveel mannen gebruiken nog datingapps terwijl ze een relatie hebben

Julia
About me

Julia is een nieuwsgierige journaliste die alles uitzoekt wat wij vrouwen willen weten op het gebied van sex en body. Ze deelt graag de laatste sexnieuwtjes, de beste verleidingstacktieken en haar persoonlijke ervaringen met je.

YOU MIGHT ALSO LIKE

besneden-penis-onbesneden-penis (1)
Onbesneden versus besneden penis: wie is gevoeliger?
September 18, 2018
Sekstherapie
Slaapkamerproblemen? Dit moet je weten over sextherapie
August 28, 2018
Hoe weet je of hij je leuk vindt?
Waarom het zo moeilijk is om te zien of iemand je echt leuk vindt
August 21, 2018
onderdanige sexstandjes
De heetste onderdanige sexstandjes
August 07, 2018
LHBTQIA+: wat betekent het?
August 02, 2018
bizarre sexuele praktijken
10 bizarre sexuele praktijken van overal in de wereld
July 30, 2018
Heeft je menstruatiecyclus invloed op je orgasme?
July 29, 2018
De eerste keer met je nieuwe liefde eng? Niet met deze tips!
July 16, 2018
staande sex standjes
Staande sex standjes: Zo doe je dat!
June 13, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *