By 

Onbesneden versus besneden penis: wie is gevoeliger?


Het kan even schrikken zijn, om een piemel zonder coltruitje te zien. In Nederland worden de meeste mannen namelijk niet besneden. Er bestaat daarom ook veel misverstanden over een besneden penis. Eén van de meest gestelde vragen is natuurlijk: is een man nou gevoeliger met of zonder mutsje?

Waarom besneden penis?

Bij een besnijdenis bij de man is een deel van de voorhuid verwijderd. De voornaamste reden voor een besnijdenis is religie en op de tweede plek komt hygiëne. In sommige gevallen kiest een arts voor een besnijdenis omdat de voorhuid te strak om de eikel zit. Dit fenomeen heet phimosis.

Fijner met of zonder

Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen voorkeur geven aan een besneden lid. Why? Pijpen en penetratie wordt hierdoor blijkbaar een stuk aangenamer. Veel mannen hebben daarentegen liever een penis met colletje. Ze gaan er vaak vanuit dat sex fijner is wanneer ze onbesneden zijn, maar is dat wel zo?

Wetenschap is wijsheid

Onderzoekers testten de gevoeligheid van de penis op vier verschillende plekken van de penis bij mannen tussen de 18 en 37 jaar. En wat bleek? De eikel van besneden mannen is inderdaad minder gevoelig voor aanraking. Een ander onderzoek wees uit dat het voor mannen zonder voorhuid zelfs langer duurt om klaar te komen. Sommige mannen geven zelfs aan dat hun sexleven erop achteruit was gegaan… Lullig! Maar hoe zit dit dan precies?

Sex zonder beschermhoesje

Je zou misschien denken dat een besneden penis gevoeliger is, omdat er minder huid ‘in de weg’ zit. Het tegenovergestelde is juist waar. Een besneden eikel is minder gevoelig, omdat hij zijn beschermhoesje kwijt is. De eikel voelt hierdoor harder en droger aan. Daarbij zorgt het heen en weer bewegen van de voorhuid voor een lekker gevoel. De voorhuid bestaat namelijk uit erogeen weefsel en staat dus garant voor (extra) seksueel genot. Door littekenvorming ervaren besneden mannen ook weleens nare tintelingen, prikkels of andere kwaaltjes. Orgasmes vragen om meer inspanning en penetratie voelt anders. De voorhuid dient als het ware als een soort stootkussen. Wanneer deze ontbreekt gaat het penetreren ‘glijdend’: iets harder en met meer stootbewegingen.

Hoeveel voorhuid er wordt weggehaald en de leeftijd waarop de besnijdenis plaatsvindt spelen een grote rol. Jongens die voor hun pubertijd worden besneden hebben minder kwaaltjes. En zullen uiteraard niets anders gewend zijn dan sex zonder voorhuid…

 

Meer feiten over de penis:

15 dingen die je nog niet wist over de penis

Penisbreuk: dit is wat er precies gebeurt als een piemel ‘breekt’

7 verschillende soorten penissen

Bronnen: Allesoverseks.be, Singlessite.nl / Beeld: Unsplash.com 
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

sexrubrieken kaars
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #3
January 25, 2019
Van Barbie-bordeel tot zadelwrijven: 7 vrouwen over hun eerste ervaring met ‘sex’
January 16, 2019
vriend geen stijve
Help! Mijn vriend kan opeens geen stijve meer behouden – VrijVraag #28
January 04, 2019
perfecte penislengte penis
Feiten over testosteron en mannen die je nog niet wist
December 29, 2018
synoniemen voor penis
90 grappige synoniemen voor penis
April 26, 2018
weetjes penis
15 dingen die je nog niet wist over de penis
April 09, 2018
penisbreuk
Penisbreuk: dit is wat er precies gebeurt als een piemel ‘breekt’
March 29, 2018
te grote penis groot geschapen
Mr. Too Big: Wat te doen als je vriend een (te) grote penis heeft
January 13, 2018
glippende penis
Eerste hulp bij een glippende penis
December 12, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *