Bewezen: Waarom mannen in gelukkige relaties toch vreemdgaan

door Lotte

Soms snap je er toch niks van. Mannen die een bloedmooie en leuke vriendin hebben die toch de verleiding niet kunnen weerstaan om met een ander de koffer in te duiken. Andersom gebeurt het ook bij vrouwen: een lieve, zorgzame, knappe vriend en hun heil toch ergens anders zoeken… Waarom mensen vreemdgaan vind ik een van de meest interessante vragen op het gebied van liefde ooit. Een nieuw onderzoek geeft uitgebreid antwoord op die vraag en ik zeg het alvast… het is niet best.

De onderzoekers stelden vragen over onder meer de reden van het overspel, waar het plaatsvond, hoe vaak het gebeurde en of de respondent ooit betrapt is. Het onderzoek maakt ook onderscheid in de antwoorden tussen mannen en vrouwen en Europeanen en Amerikanen. Wie had gedacht dat er ook in het laatste een verschil zou zitten? Op sommige gebieden best wel wat!

Waarom vreemdgaan?

Er zitten behoorlijk wat interessante bevindingen in de infographic die is gemaakt naar aanleiding van de onderzoeksresultaten. Zo is de belangrijkste reden voor zowel Europese vrouwen als Amerikaanse vrouwen een tekort aan aandacht de nummer één reden om een scheve schaats te rijden. Bij mannen was de belangrijkste reden om vreemd te gaan dat de andere persoon heel erg knap was. Nou, niet bepaald geruststellend…

waarom mensen vreemdgaan 1 (1)

Wel of niet vreemdgaan?

Wat is nu echt ‘vreemdgaan’? Voor de ene persoon is het een zoen of een sterke emotionele band. Bij de ander begint het pas bij sex en kan een flirt of een zoen onschuldig zijn. Uit het onderzoek blijkt ook wat de personen die (in hun ogen) geen overspel hadden gepleegd dan wel hadden uitgespookt…

waarom mensen vreemdgaan

Eens een vreemdganger…

Altijd een vreemdganger? Uit het onderzoek blijkt dat Europese vrouwen het vaker bij één keer vreemdgaan houden. Europese mannen kunnen nog wel eens vaker buiten de pot pissen. Bij de Amerikaanse resultaten blijkt het net andersom te zijn.

waarom mensen vreemdgaan

Ontmoeting

Datingsites speciaal voor affaires hebben miljoenen leden, maar slechts 0,2 procent van de vrouwen en 3 procent van de mannen gaven aan hun (potentiële) ‘minnaar’ via een affairedatingservice te ontmoeten. De meeste mannen en vrouwen gaan voor het gemak: ze spelen namelijk overspel met een vriend of een collega. Ook buitenshuis en in een kroeg waren populaire spots. Mannen en vrouwen gaan hier bijna gelijk op, maar er is een interessant verschil. Het blijkt dat een stuk meer mannen dan vrouwen gebruik maken van een datingapp of -website om te cheaten.

waarom mensen vreemdgaan

Gotcha!

De grootste angst van vreemdganger is natuurlijk om betrapt te worden. Bij meer de helft van de Europese en Amerikaanse mannen en vrouwen heeft hun wederhelft het overspel nooit geweten. Europese vrouwen zijn schijnbaar wel het beste in het geheim houden van hun affaires. Het percentage dat betrapt is, is slechts 10 procent, terwijl het bij de andere mannen en vrouwen tussen de 16,5 en 21,6 procent ligt.

waarom mensen vreemdgaan

Wat vind jij van de resultaten? Ben je erdoor verrast? Ben je zelf een keer bedrogen of ben je wel eens vreemd gegaan? Deel je ervaringen hieronder (anoniem) in een bericht.

Meer over vreemdgaan:

Dit zijn de signalen dat jij erover denkt om vreemd te gaan

Dit is wat vreemdgaan mentaal en fysiek met je doet

Eens? Vrouwen met deze baan gaan het vaakst vreemd

Bron: YourTango / Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy