Onenightstands leiden vaker tot meer dan 1 nacht

door Julia

De kop van dit artikel roept wellicht wat verwarring op, snappen we, maar echt anders kunnen we het niet verwoorden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat onenightstands tegenwoordig niet meer bij 1 nacht blijven.

 

Steeds meer mensen die hals over kop met iemand het bed in duiken, blijven na hun wilde nacht nog contact met elkaar houden.

 

Nieuwe norm

Uit een onderzoek van Dr.Ed onder Europese en Amerikaanse singles blijkt dat mensen na het hebben van een onenightstand elkaar nog steeds spreken. Van de 1000 vrijgezellen (500 Europeanen en 500 Amerikanen) geeft 71 procent van de Europeanen aan nog contact te houden met hun onenightstand. Bij de Amerikanen is dit 57%. Hoe lang dat contact dan duurt verschilt wel, 27 procent van de Europeanen zegt hun eennachtslief nog een paar dagen te spreken. Vierentwintig procent van de singles houdt het een paar weken vol, 9% een paar maanden en 11% van de onenightstands leidt zelfs tot liefde op de langere termijn. Bij de Amerikaanse vrijgezellen leidt maar 8% van de 1 nacht avontuurtjes tot liefde op de langere termijn.

 

Addertje onder het gras

Voordat we dit nieuws gaan romantiseren is er een aspect wat wel degelijk van belang is. Het onderzoek geeft namelijk ook aan, dat de meeste singles niet zo tevreden zijn over hun eenmalige avontuurtje. Van de Europeaanse vrouwen geeft 16% aan gemengde gevoelens te hebben over de onenightstand, bij de mannen is dit 38%. Het is dus goed mogelijk dat de singles met name contact blijven houden, voor een herkansing in bed. Al kan drank natuurlijk ook een goede oorzaak zijn van de ontevredenheid tussen de lakens, we weten allemaal dat te veel drank de sex geen goed doet.

 

Vooroordelen

Van die singles die zich nooit hebben laten verleiden tot een onenightstand, ja die zaten er ook tussen, is de meerderheid niet te spreken over de mensen die dit wel doen. Van de Europeaanse vrouwen vindt 33% een eenmalig avontuurtje niet kunnen. De mannen zijn wat milder, 19% is van mening dat het niet door de beugel kan. Maar de Amerikanen daarentegen  schuiven niet onder stoelen of banken dat zij een onenightstand afkeuren, 35% van de vrouwen en 27% van de mannen is het hier niet mee eens.

 

Hoewel het met de Europese singles beter is gesteld dan met de Amerikaanse wat betreft het vooroordeel op een onenighstand, vinden we het toch jammer. Seksuele vrijheid is zo belangrijk, en dat houdt dus ook in elkaar niet veroordelen op de keuzes die iemand maakt als het aankomt op sex. Met dit soort uitkomsten kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken dat kritiek leveren op iemand z’n seksuele voorkeuren/keuzes not done is.

 

Bron: Dr.Ed
Beeld: Pinterest

 

Meer over 1 nacht avontuurtjes:

Kan een onenightstand leiden tot liefde?

Eens? Het perfecte onenightstand material voor vrouwen

Zo vermijd je een awkward onenightstand: de do’s en don’ts

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy