Wat is beter: seks met het licht aan of uit?

door Phlox

Sommige mensen worden al zenuwachtig bij het idee van seksen met het licht aan, terwijl anderen elkaar juist in vol ornaat willen zien. Welke voor- en nadelen zitten er aan om het licht aan of uit te doen en waar heeft dat mee te maken? LotteLust zoekt het uit!

Waarom wel

Een sekssessie met het licht aan is juist wél heel fijn. Dit is waarom!

Kan grensverleggend zijn

Als je het vooral gewend bent om met het licht uit te vrijen kan het best wel een dingetje zijn om dat eens andersom te proberen- maar zeker de moeite waard!

Confidence boost

Het is helemaal niet gek om soms onzeker te zijn over hoe je lichaam eruitziet. Voor sommige mensen is die onzekerheid genoeg reden om niet comfortabel te zijn met een spotlight op zichzelf tijdens de seks. Probeer toch eens om uit je comfortzone te stappen en bijvoorbeeld wat kaarsjes te laten branden. Heel sfeervol en niet te heftig- succes guaranteed!

The more the better!

Als iemand seks met je heeft is de kans groot dat ze je ook fysiek aantrekkelijk vinden, en het dus helemaal niet erg vinden om meer van jou te zien! Plus, je lover goed in de ogen kunnen aankijken heeft ook zo z’n voordelen…

seks met licht uit

Waarom niet

Minder stress

Serieus, dit heeft niet eens met onzekerheid te maken- soms is het gewoon echt even chiller om niet meteen het licht aan te knallen als je op het punt staat je partner te bespringen. Geen stress om ongemakkelijke angles, onderkinnen, you can just let go!

Kan intiemer zijn

Zeker als je normaal gesproken seks hebt mét een vorm van belichting, kan het een heel intieme ervaring zijn om het eens in het pikdonker te proberen en compleet te focussen op de ervaring. Minder afleiding, meer plezier!

Go wild

Seks in het donker betekent ook… erop los kunnen fantaseren. Of je nou wel of niet fysiek aangetrokken bent tot je partner, a little imagination never hurt anyone. Heb je een crush op die acteur, zanger, pornoster? Laat je fantasie de vrije loop en zie waar dat je brengt!

Maar…

Uiteindelijk hangt het er natuurlijk allemaal vanaf wat jouw voorkeur heeft en moet je lekker doen waar jij je het fijnst bij voelt. Afwisseling is key en de meeste mensen gaan voor de gulden middenweg en hangen wat lichtjes op, steken kaarsjes aan of kopen sfeervolle led-verlichting- en dat is sowieso zéér aan te raden!


Meer over seks:

16 standjes voor op je bucketlist

6 tekenen dat je een gezond sexleven hebt

10 do’s en don’ts voor een gezonde friends with benefits relatie

Beeld: Unsplash & Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy