Dit is hoe een volle maan je seksleven beïnvloedt

door Phlox

We zijn afgelopen april behoorlijk druk bezig geweest met het spotten van de roze supermaan. Niet alleen heel mooi, maar ook super interessant voor ons bij LotteLust! Want misschien wist je al dat de stand van de maan invloed heeft op ons slaapritme, maar had je ook al gehoord dat een volle maan je seksleven kan beïnvloeden? Dit is hoe het precies zit.

Urban legends

De maan brengt al zolang we leven veel mythen en fabels met zich mee. Zo wordt er beweerd dat ons haar sneller groeit bij een volle maan, dat het zorgt voor een verhoogde vruchtbaarheid én dat er tijdens de volle maan meer baby’s worden geboren! Ook zou het invloed hebben op hoeveel slaap we pakken in een nacht en volgens sommige folklore kan de maan zelfs verantwoordelijk zijn voor heftige stemmingswisselingen (oftewel: de ‘maanziekte’).

Dat de maan je sexdrive kan beïnvloeden is ook een tale as old as time. Er wordt namelijk gezegd dat ons libido rond deze tijd een enorme boost krijgt en dat onze seksuele zintuigen verscherpt worden, waardoor we met z’n allen enorm veel zin krijgen in orgasmes. Sounds great! Maar hoe werkt dat dan?


Climax van de maancyclus

De maan werkt in cycli die de natuur beïnvloedt en watergetijden aanstuurt. Aangezien het menselijk lichaam voor ongeveer 60% uit water bestaat en wij mensen ook tot de natuur behoren, is het logisch dat de maan in principe ook een zekere aantrekkingskracht op ons uitoefent.

Maar zit dat meer in ons hoofd of is daar echt wetenschappelijk bewijs voor? Turns out: een beetje van beiden! Grappig genoeg zijn er verschillende onderzoeken naar gedaan die allemaal andere dingen uitwijzen (zowel ‘nee, de maan heeft geen invloed op ons seksleven’ als ‘ja, de volle maan zorgt voor een verhoogde energie en libido boost’). Dit zou dan te maken hebben met het stijgen en dalen van oestrogeen en testosteronlevels en een flinke energie boost, en misschien zelfs intensere orgasmes als resultaat.

Ook wordt er in de astrologiewereld gezegd dat de maanenergie gevoelens van sensualiteit, verbondenheid en genot inspireert. Dat is dus meer een mentale factor waar de ene persoon ongetwijfeld sterker op reageert en meer voor openstaat dan de ander. Maar het kan dus wel een positieve invloed hebben op onze sexdrive!

Hoge toename in sfeer

Als we meer (of meer intense) seks hebben tijdens een volle maan heeft dat waarschijnlijk meer te maken met de sfeer die zo’n avond heeft en de gevoelens die dat oproept, dan echt lichamelijk beïnvloedbare factors. Een volle maan is natuurlijk vet romantisch en het is niet gek dat dit tot een goede seks sessie kan leiden!


Benieuwd hoe je die periode zo sexy mogelijk kunt maken? Dit zijn wat dingen die je kunt doen om de volle maan zoveel mogelijk te benutten:

Stel jezelf spiritueel open

Maak het meest van de volle maan door je open te stellen voor sensualiteit, jezelf en een eventuele partner door bijvoorbeeld het oefenen van tantrasex of mindfulness. Het maakt hiervoor niet uit of je spiritueel bent aangelegd of niet, dit kan voor iedereen chill zijn om af en toe te doen!

Dit is hét moment voor selfcare

Je creativiteit de vrije loop laten gaan, een avondje selflove inplannen of met iemand erbij een fles wijn openen: de climax van de maancyclus is een supergoed moment voor selfcare.

Outdoor sex

De beste manier om je volle maan fantasie optimaal te beleven is misschien wel door jullie party for two naar buiten te verplaatsen! Seks onder het maanlicht is sowieso iets wat eigenlijk niet kan missen op je bucketlist.

Lees meer over:

De beste sexstandjes bij jouw sterrenbeeld

Hoe kan je als man vrouwen veiliger laten voelen op straat?

Lentekriebels: wat doet de lente met onze sexdrive?

Beeld: Pexels / Giphy

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy