By 

10 mannen en vrouwen in een lange relatie over hoe vaak ze het doen


Van rampetampen als konijnen tot luieren als panda’s. Als de relatie nog jong is, kruip je het liefst tweemaal daags – letterlijk en figuurlijk – ín elkaar. Terwijl je na vijf jaar of meer ook tevree bent met één goede beurt per week. Maar dat geldt niet voor elk koppel, zo blijkt. LotteLust was benieuwd hoe vaak anderen van bil gaan met een lange relatie en zocht het op.

 

“Wij zijn meer dan acht jaar samen en we hebben zo’n drie à zeven keer per week sex. Mij is verteld dat dit veel meer is dan de meeste mensen. Mijn wederhelft en ik hebben kleine kinderen en nog steeds doen we het vaker dan onze vrienden.”

“Een paar maanden geleden zijn we bij elkaar ingetrokken en we hebben nu nog maar twee keer per week sex. Vreselijk, ik haat het. Ik zou willen dat we het minstens terug vier of vijf keer per week deden.”

“We zijn al dertien jaar samen en nu vier jaar getrouwd. Met wat geluk hebben we één keer om de paar maanden sex. Ik kan me zelfs niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst gepijpt ben.”

“Sinds we samenwonen, doen we het bijna elke dag. Of tenminste vijf dagen per week. Daarvoor hadden we ongeveer drie of vier keer per week sex met elkaar. Op sommige dagen doen we het zelfs meerdere keren. We zijn nu vier jaar samen.”

“We zijn nu vijf jaar samen. Ongeveer twee keer per week heb ik sex, soms maar één keer. In een jaar is dat ongeveer 80 keer, denk ik. Toen we net aan het daten waren, deden we het veel vaker omdat we toen meer energie en tijd hadden.”

“Het varieert heel erg. Als we allebei werken en niet te gestrest zijn, vrijen we ongeveer twee à drie keer per week. Als het ons allemaal wat te veel wordt op het werk, één keer. Toen ze zwanger was, hebben we eigenlijk bijna geen sex gehad. Maar dat komt omdat het een erg zware zwangerschap was.”

“Ik heb nog steeds om de dag sex met mijn partner, ook al zijn we al 24 jaar samen. Meestal zijn het vluggertjes, maar we genieten allebei nog even hard als in het begin.”

“Soms slaan we meerdere weken over, soms hebben we elke avond sex. Na twaalf jaar heb ik elk patroon wel al gezien,”

“In januari waren we twee jaar samen en we sexen minstens één keer per dag, meestal zelfs twee of drie keer! ’s Ochtends, voordat we gaan slapen en soms ’s middags ook. Dit is de eerste keer in een relatie dat ik zoveel sex had, maar ik vind het tot nu toe helemaal geweldig. We zijn verslaafd aan elkaars lichaam.”

“We vrijen ongeveer één keer in de twee à drie maanden, maar dat hoeft voor mij niet meer worden. Ik vind sex niet belangrijk, mijn man en ik klikken op andere vlakken.”

Je leest het… De een vindt het prima om het eens per twee maanden te doen, terwijl de ander het liefst elke nacht rollebolt. Het belangrijkste is dat jullie libido (ongeveer) gelijk ligt. Mocht dat niet zo zijn, moet je daar een compromis in stellen. Of jij (of je lief) leest onze tips voor een hoger libido!

We zijn ook benieuwd hoe vaak jullie sex hebben en of je daar tevreden mee bent. Wil je jouw verhaal delen? Laat een (anonieme) reactie achter onder dit artikel.

Lange relatie? 3 leestips:

Kan een relatie overspel overleven? Ons panel reageert

Lange relatie? Met deze 5 tips vergroot je de seksuele spanning

20 wetenschappelijk onderbouwde adviezen voor betere sex

Bron: Reddit / Beeld: Tumblr
Lotte
About me

LotteLust is gemaakt voor vrouwen om over sexualiteit te leren, amuseren en fantaseren. Lotte maakt sex bespreekbaar en doet dit op een open, herkenbare, maar altijd classy manier.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Ik heb een relatie met een vrouw en zij wil dat ik haar bef, hoe pak ik het aan? – VrijVraag #21
October 19, 2018
sterrenbeeld date
It’s all in the stars: Jouw ideale date volgens je sterrenbeeld
October 16, 2018
millenial-liefde
Millenial liefde #8: Weekend weg met een stout randje I
October 15, 2018
Zo wordt een lange afstandsrelatie een succes: tips van 9 vrouwen
October 09, 2018
seksueel grensoverschrijdend gedrag
Mijn vriend dreigt het uit te maken als ik hem niet elke dag laat klaarkomen, wat nu? – VrijVraag #18
September 28, 2018
6 tekenen dat je nog niet over je ex heen bent
September 23, 2018
Linda.fesitval.lexa
Opgelet: 500 single mannen gezocht voor LINDA.festival
September 12, 2018
slapen na sex
Waarom veel mannen meteen knock-out gaan na de daad
September 10, 2018
zomerliefde-lexa
Zoveel zomerliefdes strandden al na een halfjaar
August 25, 2018

3 Comments

claudia
Reply 7 juni 2018

Na een relatie van meer dan 15 jaar nu een nieuwe relatie van bijna 3 jaar.

We doen het maximaal 3 keer per maand en dat vind ik eigenlijk veel te weinig

    Lotte
    Reply 8 juni 2018

    Hi Claudia,
    Bedankt voor het delen! Heb je er wel eens met je partner over gehad?

jodie
Reply 15 juni 2018

mijn man en ik hebben bijna elke dag seks het was niet zo naar de geboorte van de jongste toen was ik alles kwijt het gevoel was er niet.
nu is het wel zo maar mijn man heeft er nu moeite mee om aanstalte te maken
mvg jodie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *