Ademhalingstips voor een beter orgasme

door Julia

Heb je er weleens over nagedacht hoeveel invloed je ademhaling heeft op je orgasme? Behoorlijk veel kan ik je vertellen, en niet alleen op het krijgen van een orgasme, maar ook op hoe lekker je uiteindelijk tot je hoogtepunt komt. LotteLust zocht daarom dé ademhalingstips uit voor een beter orgasme.

Al ken je je lichaam nog zo goed en weet je exact hoe je tot dat hoogtepunt moet komen, dan nog zijn er altijd dingen die je kunt verbeteren. Je stopt nooit met leren en dat geldt dus ook voor sex. Je lijf zit zo complex in elkaar dat je niet nu al kunt weten dat er bijvoorbeeld maar een manier is om tot een orgasme te komen. Ik heb het er ook weleens met vriendinnen over en sommige zeggen dan: ‘Ik kan maar op een manier klaarkomen’ Wat, hoezo? ‘Ja, nee alleen door het stimuleren van mijn clitoris, vaginaal niet’ of ‘Die G-Spot, nee die heb ik niet hoor’ Ik wil niet meteen zeggen dat het onzin is, maar er valt op seksueel gebied nog zoveel te ontdekken, dat je niet meteen je conclusies moet trekken als je 25 jaar bent en nog nooit een vaginaal orgasme hebt gehad. Wat niet is kan altijd nog komen.

Probeer het eens met de volgende ademhalingtips:

1. Focus

Te beginnen met, terwijl je lekker bezig bent met je vriend/scharrel en je voelt dat je orgasme er aan zit te komen leg je aandacht dan op je ademhaling. Inhaleer je lange, diepe halen lucht of houd je misschien je adem in? Als het dat laatste is, kun je je orgasme, onbewust dan wel, verpesten. Het inhouden van je adem is iets wat veel mensen doen. Het kan bijvoorbeeld komen doordat je nerveus of enthousiast bent of je bent bang dat iemand je hoort. Volgens seksuologe Jessica O’Reilly kan de oorzaak zelfs zijn dat zwaar ademhalen onnatuurlijk aanvoelt. Focus je dus op je ademhaling en realiseer je je dat je je adem inhoudt, stop hier dan acuut mee als je een beter orgasme wilt. Adem goed en rustig uit, dit geeft een boost aan je circulatie wat weer essentieel is voor hoe je reageert op sexuele prikkels. Dit heeft namelijk te maken met de doorbloeding naar de intieme delen zegt dr. O’Reilly. ‘Je kunt je sexbeleving flink verbeteren, door jezelf een goede en natuurlijke ademhaling aan te leren.’

ademhalingstips

2. Niet overdrijven

Het is goed om je te concentreren op je ademhaling, zoals genoemd bij tip 1, maar te veel is nooit goed. Wat er dan gebeurt is dat je er dus te veel over na gaat denken en je niet meer in het moment zit. En dat is nou ook weer niet de bedoeling. We hebben het allemaal weleens meegemaakt dat het niet lukte en je er te veel over na ging denken en je orgasme daardoor helemaal in geen velden of wegen te bekennen was. Niet doen dus. Let op je ademhaling, maar zorg ook voor de nodige ontspanning en kom een stapje dichterbij een beter orgasme

3. Eerst zelf aan de slag

Voordat je gaat beginnen met de ademhalingstips tijdens de sex met je lover, is het goed om het eerst alleen te proberen. Ga eens kijken hoe dit gaat tijdens de solosex, oftewel sex met jezelf. Probeer diep in- en uit te ademen terwijl je bezig bent. Zo zegt dr. O’Reilly: ‘Varieer met de hoeveelheid lucht die je telkens in- en uit ademt, om zo te kijken in hoeverre dit effect heeft op de sensatie, je sexueel genot.’ Meestal wordt deze techniek uitgevoerd door in te ademen via de neus en uit te ademen via de mond, maar misschien werkt het bij jou wel beter als je het andersom doet. Het is dus vooral een kwestie van uitproberen en kijken wat voor jou het beste werkt.

Uiteindelijk gaat het erom dat jij optimaal geniet van de sex met je vriend, je scharrel of jezelf, dus doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Bron: Self Magazine
Beeld: Pinterest

Lees meer over orgasmes:

Met dit standje is kans op vaginaal orgasme het grootst

Masturbatie gewoontes van vrouwen en mannen hetzelfde?

Een orgasme als medicijn

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy