De Rebound: Terugblik

door Julia

In deel X vertelde Julia hoe de relatie met haar rebound was geëndigd, heel anders dan hoe ze het had verwacht. Met een heldere kijk en veel minder emotie blikt ze nu, drie maanden later, terug op de relatie. 

 

“Het is nu bijna drie maanden geleden, het nogal dramatische einde van de relatie met mijn rebound. Ik weet nog dat ik me, nadat ik alles had opgebiecht, zo ontzettend slecht voelde. Die onrust, slapeloosheid, paniek, het voelde alsof ik de emotie van ons alledrie voelde. Van hem, van zijn vriendin en van mezelf. Nu ben ik me ervan bewust dat ik een gevoelig persoon ben en dus al gauw emoties een soort van overneem, maar zo extreem had ik het nog niet eerder meegemaakt. En het enige wat ik kon doen was er doorheen gaan. Gelukkig heb ik veel lieve mensen om me heen die er voor me zijn, en duurde het niet lang voordat ik me weer de oude voelde. Twee weken om precies te zijn, daarna kwam het besef. Het besef wat die relatie nou precies was, want door alle emoties was ik het helemaal kwijt. Ik voelde me zo verdrietig en alleen, alsof ik in een soort van waas van emoties zat.

 

Dit is geen liefde

 

Toen ik er eenmaal doorheen was, kwam het besef. Alsof er een knop omging in mijn hoofd, realiseerde ik me dat ik geen verliefde gevoelens had voor mijn rebound, sterker nog die waren er nooit geweest. Lustgevoelens wel, die waren er al die tijd, en ik dacht dat dat was veranderd in liefde. Maar dit was geen liefde, dit was verre van liefde. En anders was het wel een hele fucked up liefde. Nee, dit was puur en alleen lust. Die relatie was gebaseerd op onze ego’s, we voeden elkaar met complimenten om ons nog beter over onszelf te voelen. Dat is geen liefde, dat zou bespottelijk zijn als ik dat liefde zou noemen. Want liefde is allesbehalve egoïstisch, liefde draait niet om constant maar nemen. Liefde is, naar mijn mening, iets wat je geeft of dat nu aan een partner is, aan je vrienden/vriendinnen of aan je familie. Je geeft. Dat is het uitgangspunt vind ik en zo heb ik het altijd bekeken. Ik besefte me dat ik dat niet deed bij mijn rebound, maar ik kon het ook niet. Omdat ik dus blijkbaar nog steeds niet over mijn ex heen ben. En tot die tijd, tot ik helemaal over hem heen ben, kan ik niet geven althans niet mezelf. Mijn lichaam, ja. Mijn mind? Nee. Mijn hart? Nee, mijn hart al helemaal niet.

 

Inzicht

 

Ik wil niet zeggen dat mijn rebound me niet heeft geholpen, het was zeker een goeie afleiding voor me. En ik weet nu dat ik mezelf af en toe mag laten gaan, de rem er even afhalen, dat heb ik nodig. En dat hoeft niet perse in een sexrelatie, dat kan ook tijdens het uitgaan of tijdens iets heel simpels als een gesprekje voeren met een onbekende. Ik denk alleen wel dat als je overweegt om met een rebound te beginnen, je je goed in je oren moet knopen dat het geen quick fix is. Daar hoopte ik op, maar geloof me dat is het echt niet. Het is heel fijn als iemand je aandacht geeft en zegt hoe mooi je bent, zeker als je zelfvertrouwen na een break-up naar een nulpunt is gedaald. Maar uiteindelijk is dat ook alleen maar oppervlakkig en merk je dat je behoefte hebt aan meer, althans zo ging het bij mij. Wat ik wil zeggen is, zo’n relatie is niet fulfilling. Het is leuk, echt heel leuk, voor een tijdje. Ik heb met mijn rebound veel nieuwe dingen ontdekt op seksueel gebied en ik had het echt niet willen missen, ik heb nu veel meer ervaring dan hiervoor en daar ben ik alleen maar blij mee. Maar als ik erop terugkijk, weet ik dat ik eerder had moeten stoppen. En ik ben niet iemand die spijt heeft van de dingen die ze heeft gedaan, dus ook hier heb ik geen spijt van, maar waren we eerder gestopt dan was het waarschijnlijk niet zo’n drama geworden. Ik moet wel zeggen dat het me volledig heeft genezen van het idee om ooit nog iemand z’n sidechick te worden, dat nooit meer!

 

Volg je gevoel

 

Voor nu, doe ik het even rustig aan wat betreft mannen. Al weet ik ook dat als ik me dat voorneem, ik juist het tegenovergestelde ga doen. Maar het gaat erom dat ik doe waar ik me goed bij voel, of dat nu daten is met het uitzicht op iets serieus of dat het lekker scharrelen is. Het belangrijkste is dat ik er lol in heb, dat ik doe wat goed voelt. Na het einde van de relatie met mijn rebound voelde ik me heel eenzaam, ik merkte dat ik hem ook had gebruikt om dat gevoel uit de weg te gaan. Eigenlijk die angst uit de weg gaan, maar dat is nu juist wat ik niet moet doen. Wat ik dus de afgelopen weken heb gedaan is de confrontatie aangaan; op mezelf zijn en me daar oke bij voelen. Want het is goed om af en toe tijd door te brengen met jezelf en daar van te genieten. En ik ben niet alleen, ik heb genoeg mensen om me heen, echt alleen ben je nooit. Dat gevoel gaf me rust en heeft me geholpen met loslaten. Sowieso loslaten wat je niet kunt veranderen. Ik merk ook dat nu ik die rust in mezelf heb gevonden, ik weer opensta voor nieuwe dingen. Spannende dingen die ik dus heel eng vind, maar die me dan juist veel energie geven. Het doet me denken aan deze quote: Everything you want, is on the other side of fear’.

 

Ik zeg: tijd om nieuwe avonturen te gaan maken. Let’s have some fun!

 

X”

 

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy