Hoe begin ik aan dirty talk – Vrijvraag #90

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel geeft Marjolein tips en trics on how to talk dirty!

Mijn vriend houd van dirty talk, hoe doe ik dat het best?

Hoe klinkt dirty talk

Hoe je dit het beste kunt doen, of hoe je dat voor je vriend het beste doet, is een kwestie van smaak. Wat voor de één dirty is, kan voor de ander dagelijkse praat zijn zonder dat er een seksuele opwindende of spannend lading op zit. ‘Ik ben gek op sex met jou’ of ‘geilerd’ kan voor iemand al dirty genoeg zijn. De ander kiest meer voor de ‘neuk me klootzak’ of noemt zichzelf een ‘sletje’. Zolang het ook maar goed voelt voor jou om te zeggen en te doen. Sommigen zullen eerst een grens moeten overgaan van ongemak of gêne om tijdens de seks te praten, of misschien zelfs wel om geluid te maken. Het kan een ver van je bed show zijn, maar oefening baart ook in dit geval kunst.

Wees je er wel van bewust: Too much talk kan ook weer een afknapper zijn. Soms is het heerlijk om gewoon je mond dicht te houden en je te concentreren op de ander zintuigen, het lichaam en de opwinding. Wat niet zal helpen, is je tijdens de sex druk maken over wat je moet zeggen en of je het goed doet. Grote kans dat je dan blokkeert en uiteindelijk niets zegt.

Oefenen

Je vriend en jij zouden een lijst kunnen samenstellen met wat voor hem en wat voor jou als dirty wordt gezien. Je kan inspiratie opdoen tijdens scènes in films. Uiteraard kan je hiervoor ook pornofilms gebruiken. Om aan de talk te wennen kun je ook eerst dirty berichten sturen. Er zit dan wat meer afstand tussen jou en je partner zodat je niet meteen het diepe in springt en je je naakt en kwetsbaar voelt. Ook zou je tijdens solo-seks kunnen proberen wat voor jou opwindend voelt om te doen. En droog oefenen is ook een optie. Het helpt om daarbij je fantasie te gebruiken en je in te leven in de situatie. ‘Droog oefenen’ zal wel altijd anders en wat vreemd kunnen voelen in vergelijking tot dirty talk in de heat of the moment.

Klein beginnen

Misschien hoef je niet eens heel erg te oefenen, maar helpt het al als je tijdens de sex uitspreekt wat je er in je hoofd gebeurt en wat je lekker vindt. Je kan daarin beschrijven wat je op dat moment lekker vindt of wat je (wilt dat je) partner doet. Het liefst wil je dat het als natuurlijk uit jezelf komt zodat het oprecht en echt voelt. Je wil ook niet de slappe lach krijgen omdat je er niets van meent. Ratelen of onduidelijk brabbelen (Wat zeg je?) is ook niet sexy. Neem de tijd en begin klein. Focus op iets wat je opwindend aan de ander vindt en benoem dit. Je kan op je stemvolume letten (fluisteren of juist hard), beginnen met woorden of hele zinnen. Je moedertaal is misschien het makkelijkst, maar Engels kan soms net wat beter klinken of wellicht een andere taal met spannende woorden.

Een andere taal kan voor sommige helpen om ook wat afstand te creëren van je eigen ik, een rol aannemen maakt een drempel overgaan soms makkelijker. En als kers op de taart kan het nog opwindender of intiemer zijn om je partner recht in de ogen aan te kijken tijdens de dirty talk.

Het Madonna-hoercomplex

Uit onderzoek naar de redenen voor dirty talk komt naar voren, dat mensen die dit doen vinden dat het de intimiteit tijdens de sex verhoogd. Maar ook dat het de seksuele opwinding vergroot. Daarnaast kan het je even van de ‘nette’ regels van de relatie of maatschappij doen ontsnappen. Het hoort of mag niet, dat kan zowel bevrijdend als spannend voelen. Het Madonna-hoercomplex kan hier ook een rol in spelen. Psychiater Freud merkte al op dat sommige mannen het moeilijk vonden om lust én geborgenheid aan één vrouw te binden. Wel dirty sex met dirty talk kunnen hebben met een persoon van wie je niet houdt, maar niet met degene van wie je wel houdt. Tegenwoordig is het duidelijk dat ook vrouwen te maken hebben met dit complex en dit soms net zo lastig vinden. Blijft het ongemakkelijk en moeilijk? Soms doet ontspannen met een wijntje voor de sex wonderen. Kijk wel uit voor dirty talk met dubbele tong, je vriend vindt dat wellicht eerder turn-off dan turn-on.

Meer dirty talk

Dirty talk: met deze woorden maak je hem gek

Zes redenen waarom dirty talk zo leuk is

Dirty talk: vrouwen delen hun meest succesvolle sexting berichten

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy