Hoe kan ik pijpen leuker maken voor mezelf? – VrijVraag #19

door Marjolein

Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Hoe kan ik pijpen leuker maken voor mezelf?”

Diana (27)

 

De achterliggende reden

Het antwoord van je vraag hangt af van hoe leuk je pijpen (momenteel) vindt. Ga eerst eens na waarom je het niet leuk vindt. Vind je het voor jezelf niet leuk omdat er weinig actie voor jou is of vind je het pijpen zelf niet leuk? En in hoeverre is dit het geval: van niet leuk, vervelend en vies tot enigszins leuk en zelf wat meer durven en er van te genieten. Of vind je het al fantastisch en wil je er nog meer uit halen? Begint je pijp-plezier-thermometer zeg maar bij de start onder de nul of is het beginpunt al boven de nul en wil je vanuit daar verder? Ik denk dat er zat mensen zijn die het doen omdat het erbij hoort of ze het gevoel hebben dat het moet. Wat in feite natuurlijk niet zo is. De meeste mensen voelen bij het woordje ‘moeten’ al tegenzin, dus wanneer je dit zo voelt dan is het advies ‘vooral niet doen’ om niet meer weerstand te creëren.

Wanneer de thermometer onder nul start tot begin boven nul is het vooral aan jou om te onderzoeken wat het maakt dat het voor jou op dit moment niet leuk is of waarom het leuker voor jou moet zijn. Eerdere negatieve ervaringen en associaties met pijpen of sex zouden een van de redenen kunnen zijn waarom sex/pijpen niet leuk gevonden wordt. Andere factoren die een rol zouden kunnen spelen is of je diegene die je pijpt ook daadwerkelijk leuk vindt en/of er geen relationele dingen spelen waardoor je de persoon niet kan/wil plezieren.

Samen douchen

Daarnaast vinden sommige vrouwen (en mannen) orale sex vies of een vies idee. Aan de vorm of het uiterlijk van de penis kan een man uiteraard niets doen, maar aan de hygiëne wel. Je kunt dit direct benoemen of het ‘probleempje’ inpakken door bijvoorbeeld voor te stellen om samen te gaan douchen. Jullie kunnen elkaar op deze manier alvast opwinden door elkaar te wassen of onder de douche al te beginnen met orale seks. De vraag is echter of je het leuker kan maken voor jezelf als het je echt tegen staat of wanneer het echt niet leuk is voor je is om te doen. Hoe leuk is het dan nog voor je partner wanneer hij dit merkt? Een bord rauwe witlof eten is voor mij geen pretje, en daar wordt mijn gezelschap ook niet blij van. Als dit het geval is dan zul je dit moeten accepteren en met je partner bespreken hoe hij erin staat wanneer dit niet (regelmatig) onderdeel van jullie sex zal zijn.

Praten is key

Is de pijp-plezier-thermometer bij de start al boven nul dan spelen wellicht andere factoren een rol bij deze vraag? Is het bijvoorbeeld door onzekerheid bij een nieuw iemand of onzekerheid over je kunsten waardoor je het leuker wil maken? Wanneer je zekerder van je zaak wordt, kan pijpen ook leuker voor jezelf worden. Daarnaast wordt het voor veel vrouwen leuker of opwindender wanneer zij merken dat hun partner er plezier in heeft en steeds meer opgewonden raakt. Dit tussendoor checken kan hierbij helpen! Elke man is anders en ook elke man zal zijn eigen wensen en grenzen hebben bij orale sex. Door hier met elkaar over te praten kun je erachter komen wat de ander fijn vindt. De een wil het vooral nat, de ander wil dat zijn hele geslachtsdeel wordt meegenomen en de ander wil nog een extra stimulans door met je vinger zijn P-spot erbij te stimuleren. Je zou er ook ongemerkt een spel van kunnen maken waarbij de man aangeeft wat je moet doen zodat je door middel van zijn aanwijzingen meer kennis opdoet. Daarnaast zijn er ongetwijfeld instructiefilmpjes op het internet te vinden die de beginner of onzekere pijper tips en tricks geeft.

Fun for two

Je kunt je natuurlijk ook vooral op je eigen opwinding richten en deze meer stimuleren. Zo wordt het leuker voor jou op dat moment en dat kan de man ook meer op te winden (en dan weer jou). Bij meer actie en het leuker maken voor jezelf zou je kunnen denken aan standje 69, zodat jij ook met de mond (of hand) tegelijkertijd bevredigd wordt of je zou jezelf met je eigen vingers of een speeltje kunnen stimuleren om ook meer opgewonden te worden. Vind je het al fantastisch, opwindend, ben je zeker van je zaak en zoek je naar meer variatie? Maak er een spel van met de ander: kijk de ander aan, varieer in je handelingen, maak hem nat of laat je fantasie de vrije loop. Wellicht kan je inspiratie opdoen als gevorderde door porno-films. Houd daarbij wel rekening dat dit misschien niet altijd even realistisch is hoe men daar geniet en van wat men daar allemaal kan en doet. Daarbij is het meest belangrijke: heb het met elkaar over jullie wensen en grenzen!

Heb jij ook een brandende vraag aan Marjolein? Mail deze dan naar redactie@lottelust.nl.

Meer over pijpen:

Help! Ik heb een hekel aan pijpen, wat nu?

Pijpen: tips voor een betere blowjob

Is pijpen liefde tonen? 2 mannen en 2 vrouwen vertellen

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy