Ideaal aantal bedpartners bij vrouwen en mannen? Ons panel geeft antwoord

door Lotte

Het is geen geheim dat er dubbele standaarden zijn rondom het aantal acceptabele bedpartners. Er wordt niet raar opgekeken als een man het bed heeft gedeeld met 60 chicks. Als een vrouw hetzelfde aantal mannen heeft versleten, wordt er al gauw afkeurend gereageerd. Wat vinden mannen en vrouwen er nou echt van? Maakt het ze uit hoeveel de ander ‘op te teller heeft staan’ als je gaat daten? We vroegen het aan het LotteLust panel…

 

Debby (26), hetero en single

“Ik vind het aantal bedpartners van iemand totaal niet belangrijk. Ik vraag het nooit aan een man waarmee ik in een ‘flow‘ zit. Het maakt mij niet uit of iemand er weinig, gemiddeld of veel gehad heeft. Je vindt iemand leuk om hoe iemand is als persoon en ik denk echt dat je iemand niet leuker of minder leuk vindt door het aantal bedpartners. Zelf geef ik ook geen antwoord op deze vraag wanneer het gesteld wordt. Ik ben over veel dingen een open boek, maar sommige dingen blijven gewoon privé en hebben geen meerwaarde om te delen met anderen.”

 

Pim (31), hetero en samenwonend

“Ik denk niet dat er een minimum en maximum is. Het hangt van de relatie af en hoe jullie er allebei in staan. Zolang je het in goed overleg doet, kunnen het er oneindig veel zijn. Als iemand in de relatie dit niet wil, dan is het er één en zul je je daaraan moeten houden. Als je met een persoon scharrelt, kun je volgens mij moeilijker afdwingen dat de ander monogaam is of blijft. Je hebt immers geen relatie en ik zou er zelf weinig voor voelen om zonder relatie monogaam te zijn. Belangrijk is uiteraard wel dat je alles veilig doet. Niemand wil ziek worden et cetera.”

 

Kiki (20), bi en single

“Persoonlijk vind ik het aantal bedpartners echt een lastig iets. Aan de ene kant maakt het niks uit en zegt het niks over de persoon in kwestie, maar aan de andere kant schrik je toch een beetje als iemand met een getal boven de 250 komt. Ik denk dat het ook erg te maken heeft met iemands ‘geschiedenis’ voor jou. Een langdurige single zal nou eenmaal meer bedpartners hebben dan iemand die 4 jaar een relatie heeft gehad. Je moet gewoon naar het persoon kijken en niet naar de getallen. Is diegene iemand die sex leuk vindt en is daarom het nummer hoger? Prima. Is diegene iemand die geen waarde hecht aan sex en daarom elk weekend twee anderen mee naar huis neemt? Minder prima. En dat geldt voor scharrels en relaties to be hetzelfde.”

 

Anne (24), hetero en scharrel

“Ik vind dat het aantal bedpartners niks negatiefs zegt over die persoon. Ik kan snappen dat een langetermijnrelatie met iemand die veel bedpartners heeft gehad jaloerse gedachtes met zich mee brengt. Maar je kunt het ook positief bekijken. Iemand met veel bedpartners is een vrij en open iemand met veel ervaring. En met iemand met relatief weinig bedpartners kun je nieuwe dingen proberen en hij of zij is vaak iemand die eerst een emotionele band wil voordat ze een sexuele relatie aan gaan. Persoonlijk geef ik toch meer de voorkeur aan iemand met meer ervaring.”

 

Melissa (28), bi en in een relatie

“Sex is toch leuk? Ik hecht er niet zoveel waarde aan. Je kunt jezelf wel afvragen, als het er echt honderden zijn, of hij wel serieus is of dat het een ‘fuckboy’ is. Maar dat merk je snel zat denk ik. Voor een scharrel lijkt het me helemaal niets uitmaken.”

 

Belle (33), hetero en single

“Het maakt me eigenlijk niet veel uit, ik hoef het ook niet te weten. Ik vind het eigenlijk ook geen relevante info; meestal krijg je er alleen maar gezeik mee! Ik vertel het mannen niet, ook niet als ze er naar vragen. Het is privé.”

 

Wouter (23), hetero en single

“Het aantal bedpartners, eerlijk is eerlijk is een idioot lastig ding. Aan de ene kant denk ik als jonge man dat ik toch wat vreemd opkijk bij aantallen boven de twintig. Maar aan de andere kant kan ik ook niet zeggen dat ik er nu wakker lig als het er 120 zijn. Zolang er geen gekkigheid achter het nummer zit, laat ik me alsnog graag betoveren met haar liefde en sexualiteit voor de korte of lange termijn. Uiteraard wordt het wel wat anders als de dame tijdens een date in de stad vijftien eerdere bedpartners tegenkomt en begroet.”

 

Chiara (23), hetero en in een relatie

“Naar mijn mening hangt dit af van de leeftijd van de persoon in kwestie. Ben je iets ouder, dan is het vrij logisch dat je met meerdere mensen het bed hebt gedeeld. Daarnaast heeft langdurig vrijgezel zijn of jezelf juist in een long term relationship bevinden ook invloed op het aantal partners die je opbouwt. Als ik deze vraag moet beantwoorden aan de hand van mijn eigen leeftijd zou ik zeggen… zeven bedpartners is ideaal. Dit omdat de meeste personen van mijn leeftijd een experimenteerfase achter de rug hebben, één of meerdere serieuze relaties hebben doorstaan en misschien wel eens een slippertje hebben meegemaakt.”

Wat vind jij van de stelling? Laat gerust een (anonieme) reactie achter met jouw mening.

 

Wil je ook meedoen aan het LotteLust Panel? Lees hier hoe je mee kan doen!

 

Meer over bedpartners:

Het ideale aantal bedpartners is…

Jouw ideale bedpartner volgens jouw sterrenbeeld

“Monogamie bestaat niet” 8 vrouwen geven hun mening

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy