Mijn vriend en ik willen een trio doen, hoe pakken we dat aan? – VrijVraag #7

door Marjolein

Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Ik en mijn vriend zouden graag een trio doen, maar hoe pakken we dat aan? Ik vind het heel spannend. Kiezen we een man of vrouw erbij? Of welke afspraken moeten we maken? Hoe ‘werkt’ een trio in bed: welke standjes zijn goed?” 

– Charmaine

Communication is key

Mijn vraag aan jou luidt: wat is de reden dat je/jullie dit willen doen? Zolang dit niet in de categorie ‘omdat mijn partner het wil’ of ‘omdat het lijkt alsof sex steeds extremer moet en ik heb het gevoel dat ik daar aan mee moet doen’ valt. Als het maar een reden is waar jullie beiden dezelfde intentie bij en ideeën over hebben, kan dit een bijzondere en zeker spannende ervaring worden. Communicatie is het belangrijkste bij het experimenteren met sex en partners. Tenzij je natuurlijk voor de optie kiest om ‘het spontaan’ te laten gebeuren wanneer dit op jullie pad komt, allebei op gevoel erin mee gaan en er juist niet te veel over willen praten en vastleggen…

Veiligheid en stoptekens

De communicatie begint om met elkaar te spreken over de veiligheid die jullie (en de derde) tijdens het trio. Zowel lichamelijke veiligheid zoals het beschermen tegen soa’s, maar ook een veiligheidsgevoel voor, tijdens en na de sex. Ook gezien de spanning die je ervaart, is het van belang om zeer duidelijk te communiceren met elkaar over jullie intenties, de verwachtingen, wat jullie willen en hoe je met de derde contact hebt of houdt. Mag je wel of niet zoenen met de ander, wordt de ander wel of niet gepenetreerd? Spreek ook duidelijke stoptekens of -signalen met elkaar af. Wanneer je je niet prettig voelt tijdens de sex of wanneer je het toch niet trekt om je partner met iemand anders bezig te zien, is het belangrijk voor jou, je partner, de ander en je relatie dat jullie direct uit de situatie kunnen stappen zonder te veel drama. Bespreek naast je grenzen ook vooral je seksuele wensen! Maak van de zoektocht een gezamenlijk feestje. Daar begint de voorpret en spanning.

Hoe vind je de derde persoon?

Waar vind je iemand die ook geïnteresseerd is in een trio? Je zou kunnen kiezen voor meer afstand en zakelijkheid, puur gericht op sex zoals het samen bezoeken van een prostitué of mannelijke of vrouwelijke escorts. Iets minder afstandelijk en niet in ruil voor geld, is het ontmoeten van iemand op dating-/sexwebsites waar je eerst vooraf kan chatten. Tegenwoordig geven koppels of individuen op datingapps als Tinder in hun profieltekst al aan of ze geïnteresseerd zijn in een trio. Contact vooraf kan ervoor zorgen dat je de ander beter leert kennen en meer vertrouwt. Handig als je dat nodig hebt om je open te kunnen stellen en jezelf te geven tijdens sex.

Wil je vóór de sex toch iets meer intimiteit en weten of het echt goed voelt en klikt? Dan is het een optie om met iemand van zo’n chat van te voren af te spreken. Je kunt voorzichtig vragen of iemand een relatie heeft of niet, wat diegene vindt van een trio of sex met verschillende seksen? Vraag naar ervaringen of pak het speels aan door te vragen of diegene je partner (en daarna jou) een kus wil geven. Óf een heel intieme (en misschien zelfs liefdevolle) optie is iemand in je omgeving vragen om deel te nemen aan jullie trio. Omdat je iemand uit je omgeving in de toekomst nog tegen kan komen, is het in deze situatie des te belangrijk om verwachtingen en afspraken met z’n drieën te maken.

Trio met man of vrouw?

De keuze voor een man of een vrouw hangt wellicht samen met de afspraken die je maakt over de sex die jullie willen. Kiezen jullie er bijvoorbeeld voor om alledrie sex met elkaar te hebben (dus dat ook man-man of vrouw-vrouw elkaar bevredigen)? Of wordt één van jullie door twee bevredigd? Of kijkt één iemand toe terwijl deze sex heeft met een ander. Waar jullie voor kiezen, hangt af van hoe ver jij, je vriend en de derde persoon willen gaan en open staan met het trio. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen veel flexibeler zijn in hun seksualiteit en mannen daarin toch wat meer eenkennig zijn. Jullie zouden het daarbij nog leuker en spannender kunnen maken door voor elkaar iemand uit te kiezen.

Tot slot kun je ook nadenken over de setting: waar gaat het trio plaatsvinden? Je zou kunnen kiezen voor jullie eigen veilige omgeving thuis. Of stappen jullie helemaal in een andere wereld om het op afstand van jullie relatie te houden door een andere locatie te zoeken? Vooraf een gezamenlijke douche, muziekje, hapje of drankje ter ontspanning? In feite zijn jullie zelf de regisseur van jullie eigen (sex)fantasie!

 

Lees ook deze trio tips:

Je eerste trio: 8 must know tips

Trio sex: de 6 beste sex standjes voor bij een trio

Sexy verhaal: Zijn trio-fantasie

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy