Relatie verbreken als de ander slecht in bed is? 6 vrouwen geven hun mening

door Lotte

Stel… Jij en je nieuwe liefde hebben dezelfde humor, vinden elkaar woest aantrekkelijk en kunnen úren met elkaar praten. Het perfecte plaatje dus. Alleen als het erop aankomt in de slaapkamer, bakt de ander er geen pepernoot van. Het wordt heet noch koud tussen je benen en eerlijk gezegd: je weet niet of je het uithoudt om zo lang met onverzadigde kriebels te zitten. Wat doe je nu: met gierende banden naar huis of de ander seksles geven met hoop van verbetering? Wij vroegen ons af hoe onze lezers erover denken en stelden onze panel de vraag: zou je de relatie verbreken als de ander slecht in bed is?

Heidi (22), hetero en in een relatie

“Nee, ik zou de relatie niet verbreken wanneer de ander slecht in bed is. Wel heeft het zeker invloed op of ik überhaupt een relatie wil aangaan met iemand. Seks is echter niet alleen een kwestie van de juiste trucjes weten. Persoonlijk vertrouwen en een connectie hebben, is ook van belang. Voor mij is het belangrijk om ook in bed een band te hebben en om elkaar op te kunnen winden et cetera. Zonder (goede) seks zou mijn relatie namelijk eerder lijken op een vriendschap. De techniek alleen zou voor mij dus geen reden zijn om een relatie te verbreken. Maar als de seks in zijn geheel slecht is zou ik het wel overwegen om er een punt achter te zetten.”

Muis (36), biseksueel en single

“Ik zou hem de fijne kneepjes zelf aanleren als de seks slecht is. Daarvoor zou ik heel veel praten met hem en hem leren hoe het moet. Blijft de seks daarna nog slecht… Ja, dan ben ik bang dat de relatie op den duur niet genoeg bevredigend is. En zal ik het voorzichtig uitmaken. Alles moet wel kloppen in een relatie vind ik… dus de seks ook.”

Monica (52), hetero en gescheiden

“Een relatie draait niet enkel om de seks. En wat ís goede seks? Dat hangt ook af van de persoon. Ik vind zelf dat de liefde, het vertrouwen en dingen samen doen belangrijker is dan ‘goede’ seks’.”

Marie-Louise (50), hetero en in een relatie

“Als mijn partner slecht in bed is, zou ik met hem in therapie gaan. En als hij dat niet wil of er niets van opsteekt, zou ik de relatie wel verbreken inderdaad. Zonder goede intimiteit loopt het vroeg of laat toch mis, is mijn ervaring. Goede seks brengt je nou eenmaal dichter naar elkaar toe. En seks is best te leren… als je dat wil.”

Jodie (28), biseksueel in een relatie

Ik zou mijn relatie niet verbreken omdat de ander slecht in bed is. Je moet met het ander persoon een oplossing zoeken en eerlijk zijn wat je vindt van je seksleven en misschien kun je de ander helpen met hoe het wel beter kan groetjes Jodie

Olivia (29), hetero en samenwonend

De relatie beëindigen vind ik nogal rigoureus, maar dit vind ik de seks met een belangrijk onderdeel van de relatie. Al kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat je hier niet samen aan kan werken. Als slecht in bed betekent dat hij niet goed weet wat hij moet doen dan is daar aan te werken. En als je beide structureel andere behoeftes hebt waardoor de klik mist in bed dan lijkt het me wel heel lastig, al zou ik dan denk ik niet in die relatie zijn gestapt.

Wat zou jij zelf doen: relatie verbreken of genoegen nemen met een matige seksleven? Laat een (anonieme) reactie achter onder dit artikel. Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Slecht in bed? Lees deze tips:

20 wetenschappelijk onderbouwde adviezen voor betere sex

13 voorspel tips voor de beste sex van je leven

Lange relatie? Met deze 5 tips vergroot je de seksuele spanning

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy