Samen komen: 5 tips om tegelijk klaar te komen

door Lotte

Veel stellen zouden graag tegelijk klaarkomen tijdens de sex, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In films lijkt het vanzelfsprekend dat een man en een vrouw precies op hetzelfde moment een hoogtepunt bereikt. In real life heb je daar oefening en technieken voor nodig. Gezien Kerst de tijd is van het ’te samen komen’ was het bruggetje makkelijk gemaakt voor ons. Wij vertellen je wat je kunt doen om tegelijk met je vriend klaar te komen.

Waarom is het zo lastig om als man en vrouw tegelijk de finish over te gaan? Als we in clichés mogen spreken, dan komt de man relatief sneller klaar dan de vrouw. De meeste mannen moeten juist hun best doen om hun orgasme uit te stellen tijdens de sex, terwijl vrouwen vaak proberen sneller hun hoogtepunt te bereiken. Gelukkig is het niet onmogelijk om samen te komen. Oefen met onze tips en in no time hebben jullie je gedeelde finish.

1. Samen komen? Oefen eerst apart

Om jullie orgasmes te kunnen timen, moet je weten hoe je lichaam werkt? Wat windt jou op en wat niet? Hoeveel tijd heb je nodig tijdens voorspel om volledig opgewonden te zijn? Kom je eerder klaar door orale sex of met vingeren of een combinatie? In welke posities kom je gemakkelijker klaar? Als je dat allemaal ontdekt, kun je later tijdens de sex die info gebruiken om je orgasme-timing op elkaar af te stemmen.

2. Leer uitstellen/versnellen

Probeer te ontdekken hoeveel jouw vriend het doorgaans uithoudt in bed. Vergelijk dit met hoeveel tijd jij nodig hebt en probeer een midden te vinden. Hiervoor moet een van jullie dus leren uitstellen een de ander versnellen. Daar zijn natuurlijk een aantal tips voor. Lees hier hoe hij zijn orgasme uitstelt en hier hoe jij als vrouw sneller klaarkomt. Een andere techniek is om als vrouw ‘voorsprong’ te nemen. Trek eerst een kwartiertje uit voor jouw verwennerij, voordat je vriend aan de beurt is.

3. Multi-tasken

De grootste leugens die films over sex vertellen is dat (bijna) alle vrouwen kunnen klaarkomen door vaginale stimulatie. Penetratie, dus. In het echt is dat wel anders. Hoewel het inwendige deel van de clitoris tijdens sex-sex ook gestimuleerd wordt, is dit voor veel vrouwen te weinig om tot een hoogtepunt te komen. Als je samen wilt klaarkomen, moet je dus ‘multi-tasken’. Naast penetratie kun je zelf je clitoris stimuleren met je vingers of een speeltje. Je kunt het ook overlaten aan je partner, maar dan is het ’timen’ van je orgasme lastiger.

Samen komen kan ook tijdens het voorspel: orale sex of handwerk. Het standje 69 is een gemakkelijke manier, omdat je elkaar tegelijkertijd met je mond en je handen kan stimuleren. Wellicht is deze positie iets minder romantisch omdat je niet in elkaar ogen kan kijken.

4. Communiceer

Laat met gekreun en eventueel woorden duidelijk merken ‘hoe ver’ je bent. Laat ook goed op elkaars lichaam en gezichtsuitdrukking. Als je elkaar goed kent, kun je hieraan aflezen of de ander dichtbij een climax zit. Als een van jullie op het randje zit, kan de ander er namelijk op inspelen door harder te gaan.

5. Blijven oefenen!

Het hoeft niet de eerste, beste keer te gebeuren. Blijf steeds oefenen en dan komen jullie er vanzelf wel samen *wink*.

Meer tips over klaarkomen:

Komt hij te snel klaar? Probeer dan eens deze drie sexstandjes

Een mentaal orgasme: klaarkomen zonder aanraking

Ademhalingstips voor een beter orgasme

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy