Sex in de MRI

door Anna

Strelen, vingeren, klaarkomen; we weten allemaal hoe ons lichaam er van buiten uit ziet als we een lekker potje aan het sexen zijn. Maar heb jij je ooit afgevraagd hoe sex er van binnen eigenlijk uitziet? Pek van Andel, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, durfde het aan en vroeg proefpersonen om sex te hebben in een MRI scanner. Het resultaat van sex in de MRI? Kijk en aanschouw.

Sex in de MRI: niet zo makkelijk als het lijkt

In het filmpje is duidelijk te zien hoe de penis bij de vrouw naar binnen gaat, soepel vormt hij zich rondom haar lichaam. Ook zie je dat het lichaam vrouw daarin vloeiend meegaat. Voor de koppels die sex in MRI hadden was het alleen iets minder romantisch dan het doet lijken. De MRI-scanner bestaat namelijk uit een vrij smalle buis waar de koppels alleen in bepaalde houdingen konden liggen. Dat maakte het niet alleen claustrofobisch, maar ook lastig om helemaal los te gaan. En om een goede foto te kunnen maken, moesten ze tijdens de sex in de MRI ook nog eens volledig stil blijven liggen. De foto’s werden vervolgens achter elkaar geplakt en zo zien wij de beweging tijdens het sexen. Echt ideaal is het natuurlijk niet om onder toeziend oog van een onderzoeker tot een hoogtepunt te komen. Uiteindelijk hadden 13 koppels sex in de MRI, waarvan twee met een beetje hulp van Viagra. Alles voor de wetenschap, niet?

Wetenschap en sex: wat kunnen we leren?

Wat dit onderzoek van de sex in de MRI belangrijk maakt, is dat we zo meer te weten komen over hoe sex er van binnen uitziet. Als je goed kijkt zie je ook dat de baarmoeder iets naar boven schuift, als in een vloeiende beweging.

Van Andel leert ons met de scan ook dat de penis niet per se recht is tijdens de sex, zoals bij een gewone erectie, maar dat hij de vorm aanneemt van een boomerang. Een boomerang? Ja echt. Een van de koppels vertelt zelfs dat zij daarom ook niet de missionarispositie het fijnst vinden, maar meer lepeltje-lepeltje. Kijk nog eens goed naar de videoclip van de sex in de MRI, is het echt de missionarispositie of is het de lepeltje-lepeltje houding? Denk er eens goed over na, wat vind jij eigenlijk het fijnst en waarom?

De beste man won overigens een Nobelprijs voor deze actie. Wel de prijs die wordt uitgereikt voor onderzoek dat mensen eerst aan het lachen zet en daarna aan het denken. Maar hé, Nobelprijs is Nobelprijs. Zo wil iedereen er wel eentje winnen.

Bron: IgNobel Documentaires

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy