Sex tijdens je menstruatie? 5 argumenten voor!

door Lotte

Is jouw maandelijkse feestje altijd een “BJ-week” of durft jouw schipper ook de rode zee te bevaren? Ja, we hebben het over menstruatiesex! Shock! Iew! Gatver! We know, de meeste mensen (vooral mannen) gruwelen ervan. Máár! Er zijn ook een aantal goede argumenten waarom sex tijdens je menstruatie een topidee is. 

Stel je open voor de volgende argumenten…

1. Het vergroot de intimiteit

Vrijen terwijl je ongesteld bent. Dat vraagt heel wat vertrouwen en kwetsbaarheid van jou, maar ook van de man natuurlijk. Wat is er natuurlijker dan menstruatie? Juist ja: sex! Als jullie er allebei voor open staan, kan het veel intimiteit tussen jullie opleveren, omdat je schaamte en vooroordelen achterwege laat.

2. Sexuele opluchting

Feit: als je menstrueert, ben je een stuk geiler. Misschien is het je zelf eens opgevallen. Door te sexen, kun je die sexuele frustratie kwijt.

3. Prettig gevoel voor hem

Als je erover heen zet dat het, tja misschien, niet zo sexy is, realiseer je dat veel voordelen zijn. Mannen vinden het bijvoorbeeld prettiger dat de vagina warmer en natter is dan normaal.

4. Geen buikrampen

Sexonderzoeken hebben het keer op keer bewezen: een orgasme verlicht niet alleen hoofdpijn, maar het kan ook buikkrampen verhelpen. Een voordeel die nog vrij onbekend is, is dat sex tijdens je menstruatie kan leiden tot een kortere duur van de ongesteldheid.

5. Immuunsysteem booster

Tijdens je menstruatie ben je gevoeliger voor infecties en virussen. Volgens Livestrong zijn veranderingen in de immuuncellen verantwoordelijk voor het vermoeide gevoel tijdens onze maandelijkse feestweek. Gelukkig kan een goed potje sex een boost aan het immuunsysteem geven om bijvoorbeeld verkoudheid te weren.

Wat je moet weten over sex tijdens je menstruatie

Voordat je menstruatiesex probeert, moét je er rekening mee houden dat je nog steeds zwanger kan raken. Ook ben je nog steeds vatbaar voor SOA’s, mochten die aanwezig zijn. Dus laat je bedpartner altijd een condoom dragen. Het is zelfs zo dat de infectie van de SOA direct in je baarmoeder kan verspreiden. Je baarmoedermond is namelijk (een beetje) geopend als je ongesteld bent.

Andere voorzorgsmaatregelen bij menstruatiesex

De beste tip is om het niet te doen tijdens de eerste paar dagen van je ongesteldheid, wanneer je de meeste ‘flow’ hebt. Het wordt alsnog messy, dus leg genoeg handdoeken op het bed (of waar je het ook doet). Om doorlekken in zijn geheel te vermijden, kun je het het beste onder de douche doen. No mess, no worries. Dan voelen jullie je allebei ook frisser en eventueel ook meer op het gemak.

Beeld: Pexels

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+? Bedankt! 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy