Signalen om niet aan een open relatie te beginnen

door Nikki

Een open relatie kan heel veel voordelen met zich mee brengen. Je hoeft niet meer te kiezen tussen verschillende crushes. Je krijgt de ruimte om je seksualiteit en slaapkamer skills op verschillende manieren te ontwikkelen en je bent niet van één persoon. Het klinkt best bevrijdend, maar weet waar je aan begint. Twijfel je? Lees dan hier de signalen om niet te beginnen aan een open relatie!

1# Je wilt je relatie redden

Een open relatie is een relatie, waarin twee partners elkaar toestemming geven om met andere mensen af te spreken. Dit kan afspreken zijn op een hele intieme manier of alleen om te flirten. Wanneer jullie relatie op knappen staat en je denkt dat een open relatie ervoor gaat zorgen dat de relatie gered wordt, dan heb je het mis. Want ook in een open relatie zullen jullie problemen naar voren komen. Een open relatie zou wel kunnen werken wanneer jullie de problemen eerst hebben uitgesproken.

2# Je vertrouwt je partner niet 100%

Een open relatie vergt veel vertrouwen van elkaar. Voordat je aan een open relatie begint is het belangrijk om met elkaar te praten over wat jullie beiden willen en verwachten. Door afspraken te maken leren jullie elkaars grenzen kennen. Ben je bang dat je partner de gemaakte afspraken zal overtreden? Dan is een open relatie een absolute no go! Je wilt natuurlijk niet elke keer als je lover op pad is trust issues ervaren.

3# Je houdt niet van delen

Wanneer je aan een open relatie begint, weet je dat je partner niet volledig meer van jou is. Je bent eigenlijk verplicht hem/haar te delen met iemand anders. Wanneer je met een open relatie instemt geef je jouw partner een vrijbrief om met anderen af te spreken. Ze zeggen altijd ‘Sharing is caring‘, maar deel jij deze gedachtegang niet? Dan moet je jezelf afvragen of je het wel ziet zitten.

4# Je verandert snel van gedachte

Ben jij naïef en houd je van afwisseling? Dan kan ‘ja’ zeggen tegen een open relatie rauw op je dak vallen. Je houdt namelijk van avontuur en voor een tijdje is een open relatie leuk, maar je bent snel op dingen uitgekeken. De kans is dan groot dat je na de beslissing van een open relatie alweer terug krabbelt.

#5 Je doet het voor je partner

Wanneer je als stel kiest voor een open relatie, is het bijna nooit zo dat jullie beiden met ditzelfde idee komen. Meestal is degene die het voorstelt ook de persoon die er grof gebruik van gaat maken. Is dat je partner, dan is de kans groot dat jij er niet per se behoefte aan hebt. Om je partner dan toch tevreden te houden stem je ermee in. WARNING: Don’t do it, want van jezelf wegcijferen word je niet gelukkiger!

Meer over een open relatie:

Deze vragen stel je jezelf voor je aan een open relatie begint

De gevaren van een open relatie

wanneer verdiend een relatie een tweede kans

Beeld: Pinterest, Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy