Single in the City: hoelang houd je een matige scharrel aan bij gebrek aan beter?

door Saar

Ik drukte afgelopen weekend voor de 20e keer mijn good old scharrel weg om 4 uur ’s nachts. Volgens mij is hij spontaan analfabeet geworden met een borreltje teveel op. “Ik ben niet in A’dam” begrijpt deze amoebe blijkbaar niet, zo blijkt nadat hij mij keer op keer belt. Ik ben eigenlijk wel klaar met deze vent, maar in de winter zijn alle topventen kluizenaar geworden en niet meer in kroegen te vinden, waardoor ik dit exemplaar toch nog maar even aanhoudt. 

Zodra de eerste rokjes weer gespot zijn en de terrassen langzaam weer vollopen komen de mannen ook weer hun mancave uit. Dan zijn ze opeens weer overal te vinden, op straat, in de kroeg en op festival kan je je ogen uitkijken. Maar waar zijn ze in hemelsnaam in de koudere tijden van het jaar? Juist in de periode waarin een warm en groot mannenlichaam juist zo goed van pas komt.

Oorsprong van de matige scharrel

Gelukkig heb je het fenomeen ’twarrel’ (voluit: twijfelachtige scharrel). Deze man in kwestie en jij weten allebei dat wat jullie hebben tijdelijk is, als een ‘prima’ tot er wat beters op je pad komt. Daarom ook wel een matige scharrel genoemd. Sta er dus niet van te kijken dat je na een halfjaartje scharrelen ook prima drie maanden niks meer hoort.

De matige scharrel heb je opgepikt op een louche site vaak beginnend met een T of H of IC óf uit de kroeg. Op een of andere manier was die eerste keer wel voor herhaling vatbaar, maar blijkt al gauw dat het nooit meer wordt. Het is prima om de twarrel aan te houden. Maar waarschijnlijk zal hij nooit een kwarrel (voluit: kwaliteitsscharrel) worden, en wel om deze redenen:

1. Ze zijn lui: ze hebben geen zin om hun huis te verlaten naar jouw huis, niet bij mij, “nou dan niet” is dan het antwoord. Nou graag of niet hoor. Wie zei dat mannen een hoog libido hebben?

2. Drunk love: Oké, ik ben hier ook schuldig aan. Overdag hoef ik niet aan hem te denken, maar zaterdagmorgen rond een uurtje of 3 ’s nachts worden er over en weer dit soort appjes gestuurd: “het schat, wat bEn je nu? K sta op leudse.” Dus ook als je aan het daten bent met een andere man blijven dit soort appjes komen (shame)

3. Geen gespreksstof. Of telt een bloedserieus gesprek over je favoriete kroeg, hoeveel bier hij heeft gehad en hoeveel zin die heeft ook mee?

4. Meteen naar huis na de daad, oké doei. Was gezellig, maat. Tot volgende week 3 uur ’s nachts op Whatsapp!

5. Vrijwel altijd dronken sex. Vrouwen vinden lootje krassen over het algemeen NIET fijn, maar dat heeft meneer panja niet altijd door…

Maar hé, je moet wat! Ik kan toch moeilijk een relatie krijgen met mijn vibo? Alhoewel, Charlotte van Sex and the City vindt dat blijkbaar niet heel erg:

 

 

Hoelang hou je dus een matige scharrel aan bij gebrek aan beter?

Tot je een beter exemplaar hebt gevonden is het meest voor de hand liggende antwoord. Ja, maar één tip, beter reageer je nog af en toe op zijn appjes à la “het komt nu niet uit, spreek je later”, mocht je nieuwe aanwinst dan op niks uitlopen dan weet je je trouwe fan altijd wel te bereiken in desperate times of need.

X Saar

 

Meer artikelen lezen van Saar:

6 sexy adventskalenders

Single in the City: how to handle hokkende vrienden

De minipil: de pil, maar met minder hormonen

Beeld: Youtube, Unsplash 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy