Waarom je libido tijdens de lente door het dak gaat

door Chiara

Hallo daar, lente! Het zonnetje heerst over ons kikkerlandje, en hoe! De eerste terrasjes, barbecues en dagjes strand van het jaar zijn een feit. Met alle positieve gevolgen van dien. We voelen ons vrolijker nu de dagen langer zijn. Dit heeft niet alleen een fijn effect op onze gemoedstoestand, maar ook op ons libido. Dus heb jij de laatste tijd last van lentekriebels down under? Wij vertellen je waar deze kriebels precies vandaan komen!

Zodra er sprake is van seizoensverandering, staat ons brein meteen op scherp. Onze biologische klok is zo ingesteld, dat we meer melatonine aanmaken als de zon vroeg onder gaat . Wanneer de dagen langer worden produceert ons lichaam juist minder van dit slaaphormoon. Kortom: we zeggen vaarwel tegen onze winterslaap en dus ook tegen die o zo vervelende winterdip. De lusteloze avondjes op de bank verdwijnen wel heel letterlijk als sneeuw voor de zon. We voelen ons fitter en verlangen om zo lang mogelijk van het zonnetje te genieten. BYEEEE WINTER!

libido

Fitter dan fit

Dit fitte gevoel maakt uiteraard dat we meer bewegen gedurende de dag. En laat het nu net een fijn feitje zijn dat lichaamsbeweging zorgt voor meer zin in sex. Tijdens je exercise komen endorfines vrij die ook tijdens een vrijpartij door je lijf gieren. Hoe vaker je dit stofje aanmaakt, hoe vaker je opgewonden raakt. Skaten, zwemmen, hardlopen of een strandwandeling maken klinkt nu als een extra goed idee, nietwaar?

libido

Hello happy feelings

Het zonnetje is ook goed voor de aanmaak van serotonine, waardoor je minder stress ervaart en negativiteit makkelijker kunt loslaten. Al deze gelukkige gevoelens kunnen ervoor zorgen dat je verliefde gevoelens nog intenser worden. Tot slot dragen we steeds minder laagjes naarmate het heter wordt. Het vrije gevoel wat hierbij komt kijken zorgt voor nog meer positive vibes! Alle bovengenoemde stofjes en happy feelings zorgen voor een hoog libido.

Have a sexy spring!

libido

Niet voldoende aan je lente libido? Lees deze tips:

6 voeding voor een libido boost

Vijf gekke dingen waar je hitsig van kan worden

Dit is mogelijk de oorzaak van zijn lage libido

Bron: Gezondheidsnet / Beeld: Giphy.com, Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy